"Essoten koronatilanne vaikuttaa rauhalliselta", arvioi Santeri Seppälä – Viikonlopun aikana testeissä löytyi neljä uutta koronatartuntaa

Päättyneen talvilomaviikon mahdolliset vaikutukset koronatilanteeseen eivät näy vielä viikonlopun tiedoissa.

Essoten alueen koronatesteissä löytyi lauantaina kolme ja sunnuntaina yksi uusi tartuntatapaus. Kaikki neljä positiivista näytettä liittyvät ennalta tiedettyihin tartuntaketjuihin. Kaksi koronan saaneista oli jo valmiiksi karanteenissa.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä luonnehtii tilannetta rauhalliseksi juuri nyt. Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä viisi potilasta, perusterveydenhuollossa kaksi ja puhelinseurannan piirissä viitisenkymmentä sairastunutta.

– Kokonaistilanne selviää tiistain tuloksista. Suurin kysymysmerkki on, onko uusia tartuntaketjuja käynnistymässä hiihtolomien seurauksena, toteaa Seppälä tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoihin kirjautui Essotelle viikonlopun aikana useita tartuntoja, jotka liittyvät muille alueille. Tartunnan saaneet henkilöt eivät ole altistaneet muita Essoten alueella.

– Tartunnan saaneet henkilöt ovat kirjoilla Essoten alueella, mutta sijaitsevat käytännössä muualla, tarkentaa asiaa Essoten viestintäpäällikkö Jouni Vauhkonen.

Kolmen viikon sulku alkoi

Vaikka koronatilanne on rauhallinen, myös Essoten alueella alkoi kolmen viikon sulku maanantaina. Seppälä muistutti perjantaina, että sulkuaikana tulee kotoa poistua vain välttämättömiin töihin ja asioille. Kaikkea muuta kodin ulkopuolista asiointia ja henkilökontakteja tulee välttää.

Peruskoulut kuitenkin jatkavat normaalissa lähiopetuksessa Essoten alueella. Lukio ja ammattiopetus ovat etäopetuksessa.

Myös aluehallintoviraston päättämä kuuden henkilön kokoontumisrajoitus astui Essoten alueella voimaan maanantaina. Määräys on voimassa 8.–31. maaliskuuta.

Eduskunnan odotetaan tekevän ratkaisuja ravintoloiden sulkemiseksi tänään maanantaina. Jos hallituksen esitys menee läpi, ravintolat suljettaisiin kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Take away -myynti olisi kuitenkin sallittu.

Essote on koronaviruksen kiihtymisvaiheessa, joten ravintoloiden sulkeminen koskisi myös Essoten aluetta.

Lisätty kello 10.02 Jouni Vauhkosen kommentti.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka