Maalismarkkinat peruttiin – Koronarajoitukset pysyvät Mikkelissä ennallaan maaliskuun loppupuolelle

Kansalaisopiston kurssitauko jatkuu pääsiäiseen. Kaupunkilaisia kannustetaan käyttämään kirurgisia maskeja.

Vuosi sitten Maalismarkkinoiden yhteydessä tanssahdeltiin kauppakeskus Stellassa. Tänä vuonna ei tanssita, eikä pidetä koko markkinoita. Taru Hokkanen

Kirsti Vuorela

Kaikki Mikkelissä tällä hetkellä voimassa olevat koronaan liittyvät ohjeet ja rajoituksetovat voimassa vähintään maaliskuun 28. päivään asti. Esimerkiksi uimahallit pysyvät kiinni ja aikuisten harrastustoiminta on keskeytetty.

Niiden lisäksi Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkona, että Maalismarkkinat 2021 perutaan.

Päätös on linjassa sen kanssa, että kaupunki on ilmoittanut pitäytyvänsä yleisötilaisuuksien järjestämisestä niin sisällä kuin ulkotiloissa.

Keskiviikkona päätettiin myös, että lähes kaikki Mikkelin kansalaisopiston kurssit ovat tauolla pääsiäiseen eli 5. huhtikuuta asti. Poikkeuksena on alle 18-vuotiaiden toiminta, kielten nettikurssit ja muu etäopetus.

Huhtikuulle jatkuu myös lukiolaisten maanantaina alkava etäopetus. Tällä hetkellä lukiolaiset ovat talvilomalla. Yläasteen opetuksen osalta odotetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston kantaa. Sivistysjohtaja Virpi Siekkisen mukaan Mikkelin tämän hetken tautitilanne kuitenkin vaikuttaa sellaiselta, että lähiopetus voisi jatkua. Tilanteet ovat toki muuttuneet nopeasti aiemminkin.

Mahdollisiin tiukennuksiin joukkoliikenteen ohjeistuksessa kaupunki varautuu ajamalla reittejä isoilla autoilla ja varaamalla lisäautoja ruuhkaisimmille linjoille.

Vahva maskisuositus

Kaupungin tiloissa, kuten kirjastossa tai asiointipisteissä voi kerrallaan asioida enintään kymmenen henkilöä. Häiriötilanteiden johtoryhmä muistuttaa, että on tärkeää noudattaa myös kahden metrin turvavälejä, käyttää kirurgisia maskeja ja tuttuun tapaan huolehtia käsihygieniasta.

Mikkelissä on voimassa maskisuositus kaikissa kodin ulkopuolisissa kohtaamisissa sekä joukkoliikenteessä. Yli 12-vuotiaat oppilaat voivat käyttää maskia koulussa, omalla kustannuksella. Maskipakko koskee kaupungin työntekijöitä, jotka ovat samoissa tiloissa vähintään yhden muun henkilön kanssa. Siten koulujen henkilökunta on aina maskein varustettua.

Häiriötilanteiden johtoryhmän kokouksessa olivat mukana myös Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä sekä ylilääkäri Hans Gärdström.

Lisätty kello 15.50 Virpi Siekkiseltä saadut tiedot.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka