Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueen kunnat tiukensivat koronarajoituksiaan – Lukiot siirtyvät etäopetukseen, yläkoululaisten etäopetuksesta ei päätetty

Mikkelissä lukiot ja Otavia jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen asti.

Kunnat tiukensivat rajoituksiaan perjantaina, kun koko Essoten alue siirtyi koronaepidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Toisen asteen opetus siirtyy etäopetukseen ja yläkouluissa varaudutaan samaan, mikäli alue siirtyy epidemian tasolle 2.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti perjantaina, että kaupunki tekee vain pieniä tarkennuksia voimassa oleviin rajoituksiin. Mikkelin alueella ovat voimassa koronaepidemian pahimman eli leviämisvaiheen mukaiset rajoitukset, sillä pääosa Essoten alueella viime aikoina todetuista koronatartunnoista ovat Mikkelistä.

Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia siirtyvät etäopetukseen 8. maaliskuuta alkaen. Etäopetus jatkuu pääsiäiseen eli 5. huhtikuuta saakka.

Lisäksi yli 12-vuotiaiden mutta alle 18-vuotiaiden liikuntaryhmissä ryhmäkoko saa olla enimmillään 10 henkilöä.

Alle 12-vuotiaiden ryhmissä voidaan harjoitella maksimissaan 20 henkilön ryhmissä koronaohjeistukset huomioiden.

Mikkelin tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa 8.3. asti. Niistä voi lukea tarkemmin täältä.

Kaupunki ei tehnyt perjantaina linjauksia valtioneuvoston torstaina antamien ohjeistusten ja määräysten osalta. Asiaa käsitellään ensi viikon keskiviikkona 3.3. kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmän ylimääräisessä kokouksessa.

Yläkoululaisten etäopetuksesta ei tehty päätöksiä perjantaina. Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan sitä varten tarvittaisiin tartuntatautilain 58 d pykälän mukainen päätös aluehallintovirastosta. Tämän pykälän soveltaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että avin päätöksellä velvoitetaan yksityiset ja julkiset toiminnan harjoittajat toimimaan niin, että lähikontaktien välttäminen on tosiasiallisesti mahdollista.

Sampolan uimahalli kiinni

Muista Essoten alueen kunnista ainakin Juva, Kangasniemi ja Mäntyharju tiukensivat perjantaina rajoituksiaan.

Juvalla lukion opetus toteutetaan etäopetuksena 8.–28.3. Lisäksi esimerkiksi Sampolan uimahalli, kuntosali ja nuorisotilat menevät kiinni, ja kokoontumisrajoitus kiristyi 10 henkilöön. Juvan rajoituksista voit lukea tarkemmin täältä.

Kangasniemellä lukio siirtyy etäopetukseen 28.3. asti. Nuorisotilan ja kirjaston henkilömäärä on nyt rajattu enimmillään kymmeneen turvavälit huomioiden. Kunnan tiloissa tapahtuva aikuisten harrastustoiminta jää tauolle. Kangasniemen rajoituksista voit lukea tarkemmin täältä.

Mäntyharjussa toisen asteen opetus siirtyy etäopetukseen 8.–28.3. väliseksi ajaksi. Kirjaston asiakaspalvelu ja nuorisotilat suljetaan. Sisäliikuntapaikkoja voivat käyttää vain alle 12-vuotiaiden ryhmät. Mäntyharjun rajoituksista voit lukea tarkemmin täältä.

Pieksämäellä Poleeni on auki, mutta 10 henkilön rajoituksella

Pieksämäellä toisen asteen oppilaitokset ja Seutuopisto siirtyvät etäopetukseen 8.–28. maaliskuuta. Seutuopistossa 12–18-vuotiaiden opetus jatkuu lähiopetuksena 10 henkilön rajoituksella. Alle 12-vuotiaiden opetus jatkuu ennallaan.

Uimahalli suljetaan 1.–28. maaliskuuta. Kaupungin sisäliikuntatilat ovat avoinna vain lasten ja nuorten harrastuksille.

Aikuisten harrastustoiminta keskeytetään. 12–18-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu 10 henkilön rajoituksella.

Kulttuurikeskus Poleeni, kirjastot ja kirjastoauto ovat avoinna 10 henkilön rajoituksella. Poleenin tapahtumista tiedotetaan erikseen.

Perusopetus ala- ja yläkoulussa jatkaa lähiopetuksessa.

Julkiset tilat suljetaan, jollei niissä voida täysin välttää kontakteja ja noudattaa sallittua henkilömäärää. Veturitori on suljettu, mutta nuorisotila pysyy avoinna. Käynti nuorisotilaan on ulkokautta.

Pieksämäen tilanteesta voi lukea lisää täältä.

Uutista on päivitetty kello 17.45 Pieksämäen tiedoilla.