Tautitilanne paheni: Uimahalleja ei avatakaan vielä Mikkelissä – Yli 18-vuotiaiden harrastukset taas tauolle

Alkuviikon toiveille uimahallien ja harrastustilojen avaamisesta tuli kylmää vettä niskaan huonontuneen koronatilanteen takia.

Mikkelin uimahalleja ei avataan vielä ensi viikolla eikä aikuisten harrastustoiminta pääse alkamaan sisä- kuin ulkotiloissa.

Alkuviikosta kapunki väläytteli helpotuksia koronarajoituksiin, mutta ne on jouduttu perumaan.

Häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen Mikkelin pahentuneen koronavirustartuntatilanteen vuoksi. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että leviämisvaiheen toimet astuvat voimaan perjantaina ja ne ovat voimassa helmikuun loppuun.

Mikkelin kaupunki on siirtynyt koronaepidemian vakavimpaan eli leviämisvaiheeseen, mutta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten muut alueet ovat perusvaiheessa.

Kaupungin tiloja ei vuokrata yli 18-vuotiaitten harrastustoimintaan ja kaupungin omat kuntosalit suljetaan asiakaskäytöltä.

Alle 18-vuotiaiden liikunta ja harjoittelu on mahdollista kaupungin tiloissa, kuten myös SM-tasolla kilpailevien ja muiden ammattimaisesti urheilevien harjoittelu ikään katsomatta.

Sisäliikuntatiloissa lasten ryhmien maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä.

Alle 18-vuotiaiden kisoja tai turnauksia voidaan järjestää koronaohjeistukset huomioiden. Mikkeliläisten kisamatkoja muualle ei suositella.

Kansalaisopisto tauolla, lukio etäopetuksessa

Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla maanantaihin 8. maaliskuuta saakka. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit.

Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia siirtyvät etäopetukseen perjantaista alkaen. Etäopetus kestää helmikuun loppuun.

Uimahalleissa koululaisuinnit saavat jatkua. Lisäksi alle 18-vuotiaitten ohjatut uinnin harrasteryhmät voivat toimia sekä kaikenikäiset ammattimaisesti urheilevat tai SM-tasolla kilpailevat harjoitella.

Allasterapiat ja kuntoutuksen pienryhmät voivat jatkua alle 10 henkilön ryhmissä. Saunatilat eivät ole käytössä.

Ei edes yksityistilaisuuksia Mikkeliin

Yhdessä kaupungin tilassa voi olla yhtä aikaa paikalla enintään 10 henkilöä. Tämä koskee kaikkia kaupungin tiloja paitsi kouluja ja päiväkoteja.

Kirjastot, museot ja nuorisotilat pysyvät avoinna, mutta tiloissa voi olla enintään 10 henkilöä kerralla. Nuorisotiloissa kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona. Myös kielto kaupungin omistamien sisä- ja ulkotilojen käytöstä yleisötapahtumiin jatkuu.

Kaupunki suosittelee vahvasti, että kaupunkilaiset pidättäytyisivät mahdollisuuksien mukaan kaikista yksityistilaisuuksista. Jos yksityistilaisuudelle on pakottava syy, tulee osallistujamäärä rajata 10 henkilöön, osallistujat käyttävät maskeja koko tilaisuuden ajan, tilaisuudessa huomioidaan turvavälit ja ruoka- tai juomatarjoilua ei järjestetä.

Maskit naamalle kaikissa kohtaamisissa

Kaupungin työntekijöille on annattu etäsuositus helmikuun loppuun saakka.

Työntekijöiden tulee edelleen käyttää kasvomaskeja kaikissa työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö.

Yli 12-vuotiaat voivat halutessaan käyttää maskia koulupäivien aikana. Maskin käyttö on vapaaehtoista ja omakustanteista.

Kaupunki yhdessä Essoten kanssa suosittaa aktiivista kasvomaskin käyttöä kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista.

Jos kohtaamisten välttäminen ei ole mahdollista, tulee hygieniaohjeita ja turvavälejä noudattaa, jotta tautitilanne Mikkelissä saadaan rauhoittumaan.

Häiriötilanteiden johtoryhmä tarkastelee rajoituksia ja suosituksia uudelleen ensi viikolla.

Kokouksessa olivat mukana Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä ja ylilääkäri Hans Gärdström.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka