Mikkelin uimahallit avautuvat pian, saunaan ei kuitenkaan pääse – Myös aikuisten sisäliikunta saa alkaa kaupungin tiloissa ensi viikolla

Kansalaisopiston kurssit ovat tauolla maanantaihin 8. maaliskuuta saakka, jonka jälkeen erikseen ilmoitetut aikuisten kurssit jatkuvat normaalisti.

Koronarajoituksiin on tulossa helpotuksia Mikkelissä ensi viikolla. Mikkelin häiriötilanteiden johtoryhmä teki tänään uusia päätöksiä muun muassa uimahalleista.

Kaupungin tiedotteen mukaan uimahallien yleisöuinnit jatkuvat katkon jälkeen erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Saunatilat ovat kuitenkin poissa käytöstä.

Käyttäjämääriin ja aukioloaikoihin voi tulla rajoituksia.

Myös aikuisten sisäliikunta ja muu harrastustoiminta voi alkaa ensi maanantaina. Tiedotteen mukaan rajoituksia ei kuitenkana pureta kamppailu- ja kontaktilajien osalta.

Tarkemmista laji- ja tilakohtaisista ohjeistuksista ja rajoituksista tiedotetaan erikseen torstaina18. helmikuuta.

Tiedotteessa muistutetaan, että kaikessa toiminnassa tulee huomioida nykyisen suosituksen mukaiset kahden metrin turvavälit, 20 henkilön maksimihenkilömäärä ja maskisuositus.

Nuorten ja lasten liikunnan harrastamiseen ei nyt tehty muutoksia. Alle 18-vuotiaat ovat voineet harrastaa sisällä ja ulkona, mutta enintään 20 nuoren ryhmissä.

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä edelleenkään

Kaupunki ei edelleenkään järjestä yleisötilaisuuksia sisällä tai ulkona. Myös kielto kaupungin omistamien tilojen käytöstä yleisötapahtumiin jatkuu. Kielto koskee myös kaupungin ulkotiloja ja on voimassa toistaiseksi.

Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla maanantaihin 8. maaliskuuta saakka, jonka jälkeen erikseen ilmoitetut aikuisten kurssit jatkuvat normaalisti.

Kurssien jatkopäätös perustuu terveysturvallisuuden arviointiin. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa kuinka hyvin turvavälit toteutuvat kyseessä olevassa toiminnassa.

Lisäksi kansalaisopistossa jatkuvat myös alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus, kielten nettikurssit ja kaiken ikäisten ulkoliikuntaryhmät, joihin osallistuu alle 20 henkilöä. Kansalaisopisto tiedottaa asiasta kurssikohtaisesti myöhemmin.

Etätyösuositus jatkuu kaupungin työntekijöille

Häiriötilanteiden johtoryhmä päätti jatkaa kaupungin työntekijöiden etätyösuositusta maaliskuun loppuun. Suosituksen mukaan etätyötä voi tehdä viisi päivää viikossa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kaupungin työntekijöiden pitää edelleen käyttää kasvomaskeja työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö. Tämä koskee myös koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Kaupunki tarjoaa työntekijöilleen kirurgiset maskit.

Nuorisotiloissa kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Yli 12-vuotiaat oppilaat voivat halutessaan käyttää maskia koulupäivien aikana. Maskin käyttö on vapaaehtoista ja omakustanteista. Perheet voivat tarvittaessa hyödyntää Essoten jakelupisteistä jaettavia maksuttomia maskeja. Yläkoululaisten maskisuositusta arvioidaan tarvittaessa uudelleen tautitilanteen mukaan.

Lounashuone on kiinni ainakin maaliskuun loppuun

Ryhmä suosittaa, että kaikki kaupunkilaiset käyttävät kasvomaskia kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös esimerkiksi lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista.

Kaupungin virastotalolla sijaitsevan Lounashuoneen sulku jatkuu maaliskuun loppuun.

Häiriötilanteiden johtoryhmän kokouksessa olivat mukana myös Essoten terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä ja ylilääkäri Hans Gärdström.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka