Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii epäilyä: Alakouluikäisille lapsille on tarjottu tablettimuotoisia aineita Urpolan koulun pihapiirissä

Poliisi pyytää havaintoja ja kehottaa vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa vastaavista tilanteista.

Itä-Suomen poliisi tutkii epäilyä, jonka mukaan mieshenkilöt ovat tarjonneet alakouluikäisille lapsille tablettimuotoisia aineita Urpolan koulun pihapiirissä Kasarmin kampuksella Mikkelissä.

Epäilyn mukaan aineita on tarjottu lapsille maistettavaksi illalla kouluajan ulkopuolella.

Rikosylikonstaapeli Mikko Sorjonen vahvistaa poliisin parhaillaan selvittävän tapauksesta tullutta vihjettä ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

– Lapsille tarjotut aineet ovat olleet valkoisia tabletteja, Sorjonen tarkentaa.

Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviltä vihjeitä tai havaintoja puhelimitse numeroon 0295 415232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

– Tärkeää on, että tiedot annetaan ensisijaisesti poliisille. Niitä ei pidä lähteä paukuttamaan sosiaalisen median kanavissa, koska silloin syntyy nopeasti hallitsematon huhuvirta, eikä kukaan enää tiedä, mitä on tapahtunut ja mikä tiedon alkulähde on, Sorjonen muistuttaa.

Itä-Suomen poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa oikeista toimintatavoista tilanteisiin, joissa lapsille tarjotaan esimerkiksi lääkeainetabletteja.

Juttua on korjattu 11.2. kello 15.27: poliisi vasta selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Rikosilmoitusta ei ole kirjattu.