Essoten alueella 20 SPR:n vapaaehtoista valmiina auttamaan koronarokotuksissa – Terveysviranomaiset ovat pyytäneet järjestöiltä avustajia rokotustilanteisiin

Avustajat muun muassa ottavat rokotukseen tulevia henkilöitä vastaan sekä ohjaavat ja opastavat rokotustilanteessa.

Suomen Punainen Risti on kutsunut vapaaehtoisia koronarokotusten avustaviin tehtäviin viranomaisten pyynnöstä.

Myös Essote on alustavasti pyytänyt avustajia rokotuksiin sekä Suomen Punaisen Ristin (SPR) paikalliselta osastolta että muilta alueen yhdistyksiltä, kertoo SPR:n Kaakkois-Suomen piirin valmiuspäällikkö Eila Siira.

Siiran mukaan Essoten alueella on alustavasti noin 20 vapaaehtoista SPR:n avustajaa, jotka ovat valmiudessa auttamaan, kun heitä tarvitaan. Rokotustilanteessa avustajat muun muassa ottavat rokotukseen tulevia henkilöitä vastaan, ohjaavat ja opastavat sekä tarkkailevat rokotuksen saaneita rokotuksen jälkeen.

Tällä hetkellä avustustehtäviin on koko maassa Suomen Punaisen Ristin kautta ilmoittautunut yli 1 700 vapaaehtoista, joista suurin osa on pääkaupunkiseudulla.

Kaiken kaikkiaan SPR:n kouluttamat vapaaehtoiset avustavat koronarokotuksissa 33 paikkakunnalla. Lisäksi toimintaan on valmius 34 kunnassa.

– Terveydenhuolto pystyy kohdistamaan omat resurssinsa oikein, kun vapaaehtoiset auttavat helpoissa avustustehtävissä, kertoo kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja tiedotteessa.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka