Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sodan ja rauhan keskus Muistin avajaispäivä siirtyy kesäkuulle koronavirusepidemian takia

Muisti avaa ovensa Mikkelissä marsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä eli puolustusvoimien lippujuhlapäivänä.

Sodan ja rauhan keskus Muisti avaa ovensa yleisölle perjantaina 4. kesäkuuta Mikkelissä. Alun perin avajaisten tuli olla 29. huhtikuuta, mutta tapahtumaa päätettiin siirtää koronavirusepidemian takia.

– Katsoimme parhaaksi siirtää ennakkotiedoista poiketen avaamisajankohtaa, sillä yleisön turvallisuus ja epidemian katkaiseminen ovat nyt ensiarvoisen tärkeitä, sanoo Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n hallituksen puheenjohtaja, lehdistöneuvos Ilkka Juva tiedotteessa.

Muistin uusi avajaispäivä on samalla Suomen marsalkka Mannerheimin syntymäpäivä sekä puolustusvoimien lippujuhlapäivä.

Muisti kertoo sodan ja rauhan teemoista vuorovaikutteisin, digitaalisuutta hyväksikäyttävin näyttelyin noin 1 100 neliömetrin tiloissa. Sisäänpääsyä rajoitetaan viranomaisten ohjeistuksen mukaan pienempiin ryhmiin.

– Kaikki olennaiset pinnat käsitellään Nanoksi-katalyysipinnoitteella, joka tuhoaa pinnoilta bakteerit ja virukset. Kyseessä on kemialliseen reaktioon perustuva tuote, joka aktivoituu valosta ja on vaaraton ihmisille ja ympäristölle. Lisäksi siivousta tehdään ahkerasti, ja luonnollisesti maskit ja käsidesit kuuluvat asiaan, kertoo Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen tiedotteessa.

Muistissa pääsee kesäkuusta alkaen vierailemaan paikan päällä. Etätapahtumia ei järjestetä.

– Avaamme lähiviikkoina lipunmyynnin, ja sieltä ennakkoon lipun ostaneet voivat varata ajan käynnille, lisää Leskinen.