Essoten alueella on todettu 14 uutta koronatartuntaa tiistaina

Tartunnoista kolme löydettiin aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Peräti 11 on täysin uutta tartuntaa.

Uusia tartuntoja löytyi Juvalta, Pieksämäeltä, Kangasniemeltä ja Mikkelistä. Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Kanerva Jalarvo

Essoten alueella on varmistunut 14 uutta koronavirustartuntaa tiistaina. Tartuntoja löytyi Juvalta kaksi, Pieksämäeltä kaksi, Kangasniemeltä yksi ja Mikkelistä yhdeksän.

Essoten tiedotteen mukaan tapauksista kolme havaittiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Peräti 11 on täysin uutta tartuntaa. Osa niistä linkittyy aiemmin tunnistettuihin Essoten alueen tartuntaketjuihin ja osa Uudellemaalle. Eräiden ketjujen jäljitys on vasta aluillaan.

"Tilanne kääntynyt heikompaan suuntaan"

Essoten tiedotteen mukaan koronataudille altistumisia on jo jäljityksen alkuvaiheessa tiedossa Mikkelin Urpolan ja Tuppuralan kouluissa. Kaikkia altistuneita ei ole vielä tavoitettu ja jäljitys jatkuu tiistai-iltaan.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan tilanne on parissa vuorokaudessa kääntynyt selvästi heikompaan suuntaan niin tapausmäärien kuin sairaala- ja tehohoitoa vaativien tapausten suhteen.

– Alueen koronanyrkki kokoontui tänään tiistaina ja päätti pysyttää alueen edelleen kiihtymisvaiheessa ja rajoitukset ja suositukset ennallaan. Odotamme valtioneuvoston ensi viikkoa koskevia linjauksia ennen kuin arvioimme tulevia rajoitustoimia, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Noin 20,2 prosenttia saanut rokotuksen

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut kaikkiaan 16 350 alueen asukasta. Tämä tarkoittaa noin 20,2 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toinen rokoteannos on pistetty noin 2 800 henkilölle.

– Kasvaneiden rokotemäärien ansiosta pystyimme avaamaan maanantaina lisää rokotusaikoja vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneillä. Ajat menivät hetkessä ja uusia avataan sitä mukaa, kun varmistuu tieto saapuvista rokotemääristä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka