Etelä-Savon huonoimmin hoidetut sivutiet löytyvät Mikkelistä, kertoo MTK Etelä-Savon jäsenkysely

Talvikunnossapito sai hieman paremman arvosanan kuin kesäkunnossapito.

Etelä-Savon huonoimmin hoidetut sivutiet ovat Parkkilantie ja Ihastjärventie Mikkelissä sekä Ristiinassa sijaitseva Himalanpohjantie. Ne saivat eniten kielteisiä kommentteja MTK Etelä-Savon jäsenilleen teettämässä kyselyssä valtion alempiasteisen tieverkon talvikunnossapidosta.

Alempiasteinen tieverkko tarkoittaa seutu- ja yhdysteitä.

Myönteistä palautetta kyselyssä saivat esimerkiksi Sulkavantie sekä Anttolan ja Savonrannan tiet.

Etelä-Savon alueella palautetta tuli noin 300 tiestä. Maaliskuun aikana tehtyyn kyselyyn tuli 252 vastausta, ja se oli jatkoa elokuussa 2020 kesäkunnossapidosta tehdylle vastaavanlaiselle kyselylle, kerrotaan MTK Etelä-Savon tiedotteessa.

Talvikunnossapito sai hieman paremman arvosanan kuin kesäkunnossapito. Puolet vastaajista antoi kuitenkin arvosanan huono tai erittäin huono niin tiestön kunnosta kuin kunnossapidosta. Suurimmat ongelmat liittyivät töiden ajoitukseen esimerkiksi lumen aurauksessa sekä kaluston ja valvonnan puutteisiin.

MTK Etelä-Savon tiedotteen mukaan huomionarvoisena asiana voidaan pitää sitä, että urakoitsijan tai aliurakoitsijan vaihtuminen oli johtanut joko kunnossapidon selkeään heikkenemiseen tai paranemiseen.

Järjestö ehdottaakin, että tieasioista vastaavien viranomaisten sekä pää- että aliurakoitsijoiden on syytä tehdä yhteistyötä ja selvittää, mitä myönteistä palautetta saaneissa kohteissa tehdään eri tavalla kuin niissä, joista palaute on kielteistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka