Yläkoulut palaavat lähiopetukseen Essoten alueella maanantaina – Torstaina todettu yhdeksän uutta tartuntaa

Toisella asteella suositellaan edelleen etäopetusta.

Yläkoululaiset pääsevät maanantaina takaisin koulun penkille. Tiina Tynkkynen-Hieta

Ella Rantalainen

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedotti alueen uusista muutoksista ja ohjeistuksista torstaina.

Useimmat koronarajoitukset jatkuvat ennallaan, mutta suurimmat muutokset koskevat nyt yläkoululaisia. Essoten koronalääkärien uusien linjausten mukaan yläkoululaiset voivat palata takaisin lähiopetukseen ensi maanantaina 29.3.

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström puoltaa vahvasti kirurgisten maskien käyttöä kouluissa.

– Suosittelemme alueen kunnille vahvasti, että kouluissa otetaan käyttöön kasvomaskit. Kirurgiset kertakäyttömaskit ovat turvallisin vaihtoehto, sillä kangasmaskeissa on suuria eroja, Gärdström ohjeistaa tiedotteessa.

Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälän mukaan suurin osa lasten ja nuorten viime aikaisista tartunnoista on tullut vapaa-ajalla tai perheen kautta.

– Viime aikojen merkittävistä koulualtistuksista huolimatta ei kouluissa ole todettu suuria määriä jatkotartuntoja. Valtaosa lasten ja nuorten viime aikaisista tartunnoista on tullut vapaa-ajan tilaisuuksista ja perhealtistuksista, Seppälä kertoo.

Etäopetuksen suositus jatkuu edelleen toisen asteen opetuksessa sekä korkeakouluissa. Etäopetusta ja opiskelua suositellaan myös aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa. Suositus on voimassa kaikkiin edellä mainittuihin 11.4. saakka.

Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta edelleen sallittua

Alle 12-vuotiaiden lasten harrastustoiminta saa edelleen jatkua, mutta yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan taukosuositus jatkuu ainakin 5.4. saakka. Myös aikuisten harrastuksia suositellaan pidettävän edelleen tauolla, samoin kuin yksityisten kuntosalien ryhmäliikuntaa.

Seppälän mukaan alueellinen koordinaatioryhmä kartoittaa tilannetta lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta seuraavan kerran tiistaina.

Uusia tartuntoja yhdeksän

Essoten tiedotteen mukaan uusia koronatartuntoja ilmenee alueella edelleen runsaasti. Keskiviikon tiedotteen jälkeen uusia tartuntoja on tullut yhteensä yhdeksän, joista yksi paikannettiin Juvalle, kaikki loput kahdeksan Mikkeliin.

Altistuneiden jäljitys on onnistunut, ja paria henkilöä lukuun ottamatta karanteeniin asetettavat henkilöt on saatu tavoitettua.

Essote päivittää altistumispaikkoja sitä mukaa, kun jäljitys niiden osalta etenee.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka