Pieksämäellä lastenkoti Valonassa oli tulipalo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi – Asukkaat ja henkilöstö on siirretty väistötiloihin

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Tilat kärsivät noki- ja savuhaittoja.

Kuvituskuva. Jaakko Avikainen

Kanerva Jalarvo

Pieksämäellä sijaitsevassa lastenkoti Valonassa syttyi palo myöhään perjantai-iltana.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan Huvilakadun varrella sijaitsevassa rakennuksessa paloi sohva. Palo saatiin sammutettua nopeasti. Tilanteesta aiheutui rakennuspalovaara, mutta nopean sammutuksen vuoksi kiintistö kärsi vain noki- ja savuvahinkoja.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa. Asukkaat ja henkilöstö olivat itse poistuneet rakennuksesta.

– Olemme huojentuneita, ettei tulipalo aiheuttanut vahinkoa lastenkodissa asustaville nuorillemme tai työntekijöillemme. Valitettavasti kuitenkin paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Asian selvitystyö käynnistyy välittömästi, kertoo Valona-hyvinvoinnin palvelujohtaja Susanna Pirttiaho tiedotteessa.

Noki- ja savuhaittojen vuoksi lastenkodin toiminta jatkuu toistaiseksi väistötiloissa.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa lastenkoti Valonassa on kaikkiaan 13 asiakaspaikkaa kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille.

Pelastuslaitoksen mukaan poliisi tutkii tapausta.

Hälytys palosta tuli kello 22.23.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 27.3. klo 10: Jutussa kerrottiin aiemmin sohvan palaneen rakennuksessa, joka ei ollut yksityisasunto. Lisätty Kirkkopalveluilta saadut tiedot muun muassa siitä, että kyseessä on lastenkoti Valona ja että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Palvelut

Ruokapaikka