Avi: Kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan Etelä-Savossa kolmella viikolla

Alueen epidemiatilanteen katsotaan olevan kiihtymisvaiheessa.

Yli kuuden hengen tilaisuuksia ei saa järjestää Etelä-Savossa huhtikuun kolmena ensimmäisenä viikkona. Arkistokuvassa Mikkelin teatterin näyttelijä Marjaana Manninen (oikealla) ja kitaristi Jani Luoma laulattavat kansaa turvavälein Mikkelin Rantakylässä viime keväänä. Jaakko Avikainen

Kirsti Vuorela

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta. Rajoitus on voimassa 1.4.–22.4. koko Etelä-Savossa. Rajoitus koskee siten sekä Essoten että Sosterin aluetta.

Rajoitus tarkoittaa sitä, että kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuisi yli kuusi ihmistä, on kielletty. Määräys koskee sekä sisä- että ulkotiloihin sijoittuvia tapahtumia ja perustuu tartuntatautilakiin.

Sekä Etelä-Savon että Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa. Rajoituksen jatkoa päättäessään Avin viranhaltijat ovat ottaneet huomioon muuntoviruksen vaikutuksen epidemiatilanteeseen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja edellä mainittujen sairaanhoitopiirien asiantuntijatahoina antamat suositukset.

Tällä hetkellä voimassa oleva kuuden hengen kokoontumisrajoitus päättyy maaliskuun lopussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka