Helmikuun lopussa Etelä-Savossa oli työttömänä ja lomautettuna lähes 7000 ihmistä

Vuoden takaiseen aikaan verrattuna työttömien määrä on lisääntynyt 600 hengellä. Muihin maakuntiin verrattuna tilanne on kohtuullinen.

Tilastojen mukaan Etelä-Savon työttömyys on lisääntynyt eniten ravintola- ja suurtaloustyössä, myyntityössä sekä rakennustyössä, kun vertailukohtana on helmikuu 2020. Kai Skyttä

Kirsti Vuorela

Helmikuun 2021 lopun työttömyysluku Etelä-Savossa oli 11,9 prosenttia. Se tarkoittaa, että työttömänä ja lomautettuna oli lähes 7000 ihmistä. Työnhakijoita oli 600 enemmän kuin vuosi sitten.

Koko maan keskiarvo oli 12,4 prosenttia. Suomen maakunnista työttömyys on kasvanut Etelä-Savoa hillitymmin vain Kainuussa. Pahimmin työttömyyden kasvu on koetellut Uuttamaata, jossa työttömiä oli helmikuun lopussa 58 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kun vertailukohteena on helmikuu 2020, on työttömien määrä kasvanut kaikissa kolmessa Etelä-Savon seutukunnassa. Mikkelin seudulla työttömyys on lisääntynyt suhteellisesti eniten Hirvensalmella ja Pertunmaalla.

Maakunnan korkein työttömyysaste on Savonlinnassa, 13,9 prosenttia, ja alin Juvalla, 9,8 prosenttia. Juva on maakunnan kunnista ainoa, joka onnistui pitämään työttömyysprosenttinsa alle kymmenessä.

Kaupungeista Mikkelissä työttömyysaste ylsi 11,5 prosenttiin ja Pieksämäellä 10,7 prosenttiin.

Avoimia työpaikkoja Etelä-Savossa oli helmikuun aikana lähes 3 900, suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten samaan aikaan. Määrällisesti eniten tarjolla on ollut palvelu- ja myyntialan paikkoja. Työttömyystilastoja ylläpitää Etelä-Savon te-keskus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka