Essoten alueelta löytyi tiistaina kahdeksan uutta koronatartuntaa

Uusia rokotusaikoja on tarjolla niin Mikkelissä kuin Pieksämäellä.

Koronarokoteaikoja on tarjolla niin Mikkelissä kuin Pieksämäellä. Anneli Tuominen-Halomo

Kirsti Vuorela

Maanantain jälkeen Essoten alueella on löytynyt kahdeksan uutta positiivista koronanäytettä. Niistä viisi on Mikkelistä, kaksi Juvalta ja yksi Kangasniemeltä.

– Olemme koronan kiihtymisvaiheessa, sillä viimeisen viikon aikana tartuntoja on ollut paljon, etenkin viime viikonloppuna, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Hyvää tiistain tilanteessa hänen mukaansa on se, että viimeisimmissä testituloksissa ei ole ollut positiivisia näytteitä ja se, että löydetyt kahdeksan tapausta eivät lisää merkittävästi karanteeniin määrättävien ihmisten lukua.

Viisi tartunnoista löytyi jo karanteenissa olevien kuntalaisten näytteistä. Loput kolme olivat sellaisia henkilöitä, jota eivät olleet liikkuneet juuri lainkaan kotinsa ulkopuolella.

– Pikkuisen parempaan suuntaan olemme siis menossa koronatilanteessa.

Rokotusaikoja avataan

Mikkelin rokotuspisteessä on avattu aikoja riskiryhmään 2 kuuluville yli 65-vuotiaille henkilöille. Tarjolla on Astra Zenecan rokote.

Pieksämäellä aukeaa torstaina 1.4. kello 16 sähköinen ajanvaraus yli 70-vuotiaille, jotka kuuluvat riskiryhmään 1. Rokotteena on Pfizerin ja Modernan koronarokotteet. Rokotusajan voi sähköisen ajanvarauksen kautta kuitata vain itselleen. Tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Tiistaina 6.4. Pieksämäellä avautuu puhelinajanvaraus 70 vuotta täyttäneille ja heidän samassa taloudessa asuville omaishoitajilleen. Ajanvarausnumero 015 788 4430 on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13 ja toimii takaisinsoittona.

Riskiryhmä 1 kuuluvat yli 65-vuotiaat voivat varata Astra Zenecan rokotteen sähköisesti 1.4. alkaen ja puhelimitse 6.4. alkaen, edellä olevien ohjeiden mukaisesti.

Lue myös: Avi: Kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan Etelä-Savossa kolmella viikolla

Lue myös: Essote ylläpitää nettisivuillaan listausta paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle – Katso paikat täältä

Lue myös: Mikkelin teatteri peruu kevään 2021 loput esitykset koronarajoitusten takia

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka