Pääsiäismuistio: Milloin Alko ja apteekki ovat auki, kulkevatko bussit? – Lue tästä pääsiäisen aiheuttamista muutoksista palveluihin Mikkelin seudulla

Ruokakaupat ovat avoinna myös pääsiäisen pyhäpäivinä, mutta Alkot ovat kiinni. Taru Hokkanen

Sanni Haikarainen

Pääsiäinen tuo jonkin verran muutoksia jo ennestään poikkeukselliseen arkeen.

Ruokakaupat

Kaupat päättävät omista aukioloajoistaan myös pääsiäisenä. Pitkäperjantaina ja toisena pääsiäispäivänä monet ruokakaupat pitävät ovensa auki pyhäaukioloilla.

Muun muassa S-ryhmä, K-ryhmä ja Lidl tiedottavat, että niiden ruokakaupat palvelevat pääsiäisviikolla laajoin aukioloajoin. Tarkat aukioloajat löytyvät kauppojen omilta verkkosivuilta.

Alkot

Alkot ovat avoinna kiirastorstaina 1. huhtikuuta pääsääntöisesti kello 9–21.

Pitkäperjantaina (2.4.) Alkon myymälät ovat kiinni.

Pääsiäislauantaina (3.4.) myymälät ovat avoinna pääsääntöisesti kello 9–18.

1. ja 2. pääsiäispäivänä (4.–5.4.) Alkon myymälät ovat kiinni.

Myymälän aukioloajan voi tarkistaa myymälähausta.

Apteekit

Apteekkien aukioloajoissa on poikkeuksia pääsiäisen pyhien aikana. Monet apteekeista ovat kiinni pääsiäisen pyhäpäivinä, mutta osa palvelee rajoitetuin ajoin. Mikkelin apteekeista ainakin Graanin apteekki ja Mikkelin I apteekki palvelevat myös pääsiäispyhinä. Apteekkien aukioloaikoja voi hakea esimerkiksi Suomen apteekkariliiton verkkosivuilta.

Junaliikenne

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätös matkustajamäärien rajoittamisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella vaikuttaa valtakunnallisesti kaikkiin VR:n juniin lähi- ja kaukoliikenteessä ja on voimassa 25.4. asti. Linjaus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa VR:n junalippuja. Rajoitukset tehdään suoraan VR:n myyntijärjestelmään, ja tekninen ratkaisu valmistuu viikon 14 aikana.

Lisäksi pääsiäisen pyhät 2.–5. huhtikuuta vaikuttavat junavuoroihin. Kaikki aikataulutiedot, pyhäpäivien poikkeukset ja matkustusohjeet löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Matkahuolto

Bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti poikkeuksia koronaepidemian takia. Pääsiäisen pyhät 2.–5. huhtikuuta tuovat vielä lisää muutoksia vuoroihin.

Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta ja Reitit ja liput -sovelluksesta. Aikataulu- ja hintatiedot saa myös puhelimitse palvelunumerosta 0200 4000 (avoinna 24/7, puhelun 1,98 e/min + pvm).

Mikkelin seudun joukkoliikenne

Pitkäperjantaina (2.4.) liikennöidään S- eli sunnuntaivuorot.

Lauantaina (3.4.) liikennöidään viikonpäivän mukaiset L- eli lauantaivuorot.

1. pääsiäispäivänä (4.4.) liikennöidään S- eli sunnuntaivuorot.

2. pääsiäispäivänä (5.4.) liikennöidään S- ja SS-sunnuntaivuorot.

Maaseutuliikenteessä SS-vuorot eivät liikennöi 1. pääsiäispäivänä.

Maaseutuliikenteen perjantain P-vuorot ajetaan kiirastorstaina (1.4.) Puumalan suuntaan.

Maaseutuliikenteen sunnuntaivuoroja välillä Suomenniemi–Ristiina–Suomenniemi ei liikennöidä pitkäperjantaina (2.4.) eikä 1. pääsiäispäivänä (4.4.).

Kaupungin Moppe-palveluliikenne ei liikennöi 2.–5.4. välisenä aikana.

Tarkempaa tietoa ja matkustusohjeet löytyvät Mikkelin kaupungin verkkosivuilta.

Kriisiapu

Essoten sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee numerossa 044 7942 394 ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Suomen Mielenterveys ry:n Kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin on avoinna jokaisena pääsiäisviikonlopun päivänä. Numerossa 116 111 päivystetään 2.–5. huhtikuuta joka päivä kello 14–17. MLL:n vanhempainpuhelin ja chat ovat pääsiäisen ajan tauolla.

Tapahtumat

Yleisötapahtumia ei kokoontumisrajoitusten takia järjestetä, mutta omatoimi- ja virtuaalisia tapahtumia on ideoitu.

Mikkelissä on esimerkiksi paikallisten ravintoloiden toimintaa tukeva munajahti-tempaus, joka jatkuu aina pääsiäissunnuntaihin (4.4.) saakka. Ihanmikkelista.fi-sivustolla julkaistaan päivittäin vihjeitä, jotka johtavat 25 euron arvoisten ravintolalahjakorttien luo.

Striimattuja messuja

Kiirastorstain (1.4.) iltamessu kello 18 ja pitkäperjantain (2.4.) jumalanpalvelus kello 10 striimataan suorana Ristiinan kirkosta.

Pääsiäisyön messu lähetetään Mikkelin tuomiokirkosta 3.4. kello 23 alkaen. Samasta paikasta välitetään pääsiäispäivän 4.4. messu kello 10.

Linkit lähetyksiin löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka