Mikaeli teki tappiota, mutta selvisi koronapandemian rajoittamasta toimintavuodesta vähin vahingoin

Hallituksen puheenjohtaja Heikki Nykänen (kesk.) vertaa yhtiön tulosta torjuntavoitoksi.

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli on arkkitehti Arto Sipisen käsialaa. Sen Martti Talvela -salin akustiikkaa pidetään erittäin onnistuneena konserttien järjestämisen kannalta. Taru Hokkanen

Kirsti Vuorela

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelia pyörittävä Mikkelin Mikaeli Oy teki päättyneellä tilikaudella tappiollisen tuloksen. Koronavuoden kurimuksesta yhtiö selviytyi kuitenkin 3 566 euron miinuksella, joten hallituksen puheenjohtaja Heikki Nykänen (kesk.) luonnehtii lopputulosta torjuntavoitoksi.

Mikaelin liikevaihto putosi kokoontumisrajoitusten vuoksi edellisvuodesta lähes 50 prosentilla jääden 165 000 euroon.

– Mikaelin alkuvuosi lähti käyntiin hyvin, ja myös syksyllä onnistuimme toteuttamaan joitakin suunniteltuja konsertteja. Kokousmyynti pysyi koronatilanteen huomioon ottaen kohtalaisen hyvällä tasolla. Valtiokonttorin kustannustuet auttoivat pahimman yli, ja uskoa tulevaisuuteen luovat onnistumiset myynnissä sekä toiminnassa tehdyt uudelleenjärjestelyt, Nykänen toteaa tiedotteessa.

Käännös parempaan 2019

Mikaelin talous on ollut tiukoilla jo ennen koronapandemiaa, mutta kääntyi nousuun ja vuoden 2019 tulos oli mukavasti plussalla.

Ohjelmistoyhteistyö Hyvinkääsalin kanssa on osoittautunut toimivaksi ja on osaltaan parantanut Mikaelin tilannetta.

– Odotukset loppuvuoden suhteen ovat korkealla. Ohjelmistosta on tulossa monipuolinen ja korkealuokkainen, pitäen sisällään perinteisempiä konsertteja, stand upia, suomirokkia ja lastenohjelmaa, kertoo Mikaelin toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

Esiintyjälistalla ovat muun muassa Suvi Teräsniska, Anna Erikson, Laura Voutilainen ja Jari Sillanpää. Rokimpaa genreä edustavat Sonata Arctica ja Sir Elwoodin Hiljaiset Värit. Syyskaudella kalenterissa on myös aiemmilta ajankohdilta siirrettyjä tapahtumia.

Mikkelin Mikaeli Oy:n omistavat tasaosuuksin Mikkelin kaupunki, Mikkelin musiikkijuhlien kannatusyhdistys ja SCI–Finance.

Lue myös: Kustannustuen toinen kierros moninkertaisti Kyyhkylän, St Michel Printin ja Saimaa-stadiumin tukisummat

Lue myös: Valtiokonttori on jakanut kustannustukea Etelä-Savoon yli 400 000 euron edestä

Lue myös: Etelä-Savoon 1,5 miljoonaa euroa kustannustukea, katso kaikki saajat tästä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka