Essoten alueella todettu torstaina kuusi koronatartuntaa – Pieksämäellä tartuntoja päiväkodissa

Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten pääsiäisenäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua.

Keski-Suomen koronatilanne on pysynyt THL:n numeroiden valossa erittäin rauhallisena. Risto Aalto

Suvi-Tuulia Palvaila

Essoten alueella on todettu torstaina yhteensä kuusi koronatartuntaa. Yksi tartunnoista löytyi Mikkelistä jo karanteenissa olleelta henkilöltä ja yksi ulkopaikkakuntalaiselta.

Pieksämäellä on todettu neljä tartuntaa, joiden altistumiset ovat tapahtuneet päiväkodissa. Tartunnoista kolme on todettu päiväkoti-ikäisillä ja sitä nuoremmilla lapsilla.

Pieksämäen kaupungin tiedotteen mukaan altistuneet ovat tiedossa ja heidät asetetaan karanteeniin. Kaikki karanteeniin asetetut testataan ennen karanteenin päättymistä. Tartuntojen alkuperä on todennäköisesti maakunnan ulkopuolella.

"Loivasti laskeva"

Yleisesti Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kuvailee alueen koronatrendin olevan "loivasti laskeva".

– Nyt pääsiäisen vieton alkaessa tulisi silti edelleen pitää piirit pieninä. Tavataan vain lähipiiriä ja suositaan ulkoilua. Muistetaan turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia, Gärdström sanoo tiedotteessa.

Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten pääsiäisenäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua. Koronatestiin pääsee Essoten alueella kolmella eri tapaa: tekemällä Omaolo-oirearvion ja jättämällä yhteydenottopyynnön, varaamalla ajan koronatestiin Mikkelin keskussairaalaan osoitteessa essote-covid.eaika.fi tai soittamalla Päivystysapuun numeroon 116 117.

Juttua päivitetty 1.4. klo 15.39 Pieksämäen tilanteella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka