Vain neljä uutta tartuntaa maanantaihin mennessä Essoten alueella – "Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, pystymme purkamaan rajoituksia"

Koronatilanne näyttää rauhoittuvan Essoten alueella.

Tiina Knaappila

Mikkelistä on löytynyt kolme uutta koronatartuntaa pitkäperjantain jälkeen. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa havaittiin lisäksi yksi tartunta alueen ulkopuoliselta ihmiseltä.

Essote kertoo tiedotteessa, että tilanne on pääsiäisen pyhien aikana selvästi rauhoittunut. Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan myös testimäärät pienentyivät.

– Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, niin lähestymme perusvaihetta ja pystymme lähiviikkoina purkamaan rajoituksia, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essoten alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Rokotukset ovat edenneet nopeasti, ja yli 70-vuotiaiden aikoja on vapaana lähipäiville. Maahan on saapumassa lisää rokotteita ja tiedotteen mukaan se näkyy myös Essoten alueella.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että muutaman päivän sisällä avataan kaikkien yli 65-vuotiaiden ajanvaraukset.

– Rokottaminen tapahtuu Astra Zenecan koronarokotteella ja ajanvarauksessa on tästä erillinen merkintä. Myös riskiryhmä yhden ajanvaraus avautuu samalla aikataululla yli 16-vuotiaille, Gärdström kertoo tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka