Toiseen asteen oppilaat palaavat lähiopetukseen Essoten alueella ensi viikolla – Myös alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta sallitaan

Essoten alueen koronanyrkki lieventää nuorten rajoituksia 12. huhtikuuta alkaen. Rokotusaikoja avautui yli 65-vuotiaille.

Toisen asteen oppilaat palaavat lähiopetukseen ensi viikolla. Arkistokuva. Kai Skyttä

Kanerva Jalarvo

Essoten alueen koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia rauhoittuneen koronatilanteen vuoksi.

Koronanyrkin arvion mukaan toisen asteen kouluissa voidaan palata lähiopetukseen 12. huhtikuuta alkaen kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen. Myös korkeakouluissa, aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen.

Lisäksi koronanyrkki suosittelee, että alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta sallitaan ensi viikosta alkaen noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta.

Koronanyrkki suosittelee, että uudet ohjeet ja suositukset otetaan käyttöön kaikissa Essoten kunnissa.

Koronatilanne rauhoittunut Essoten alueella

Essoten tiedotteessa todetaan, että tiistaina todettiin ainoastaan yksi uusi koronavirustartunta jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Myös pääsiäisenä tartuntoja löytyi vain muutama.

– Tilanne on sen verran rauhallinen, että voimme purkaa lähinnä nuorten rajoituksia. Näemme, että nyt on järkevää ottaa huomioon nuorten selvästi lisääntynyt ahdistus ja muut rajoitusten haitat. Kansallisesti tilanne on kyllä edelleen vaikea ja tarvittaessa sitten teemme kohdennettuja toimenpiteitä tai jopa palautamme rajoituksia, sanoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Rokotusaikoja avautui yli 65-vuotiaille

Essoten alueella on annettu ensimmäinen koronarokoteannos vajaalle 22 300 henkilölle. Tämä on 27,5 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokotteen on saanut noin 2 900 henkilöä.

Tiistaina avattiin Mikkeliin yli 65-vuotiaiden ajanvarauksen rokotusmahdollisuus ensimmäistä kertaa myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville. Ajan varaavat saavat Astra Zenecan rokotteen.

Vastaava ajanvaraus aukeaa yli 65-vuotiaille aukeaa torstaina 8. huhtikuuta kello 8 Juvan, Mäntyharjun, Kangasniemen, Hirvensalmen, Puumalan ja Pertunmaan rokotuspisteisiin.

Torstaina 8. huhtikuuta kello 8 aukeaa myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) riskiryhmään 1 kuuluvien ajanvaraus 16–69-vuotiailla Pfizer-Biontechin ja Modernan rokotteilla.

Katso rokotustiedot ja varaa aika täältä .

Lue kaikki koronaohjeet ja -suositukset täältä .

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka