Esedussa alkaa kolme uutta tutkintoa – Mikkelissä voi elokuusta lähtien opiskella vaikkapa luonnontuoteneuvojaksi

Uudet jatkuvan haun tutkinnot ovat täysin uusia Esedun koulutustarjonnassa.

Esedu tuo Mikkelissä koulutustarjontaansa kolme täysin uutta tutkintoa. Vesa Vuorela

Saana Huhtala

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu tarjoaa kolme täysin uutta tutkintoa Mikkelissä. Uusina tutkintoina jatkuvassa haussa tarjolla on turvallisuusalan perustutkinto (turvallisuusvalvoja), mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto sekä luontoalan ammattitutkinto (luonnontuoteneuvoja ja luonnontuotejalostaja).

Uudet tutkinnot alkavat elokuussa 2021. Elokuun aloituksessa oleviin tutkintoihin hakeutuminen tehdään jatkuvan haun kautta viimeistään 10. toukokuuta mennessä.

Jatkossa Esedu hankkii yhteishaun kautta hakeutuneiden lisäksi myös kaikille jatkuvan haun kautta hakeutuneille perustutkinto-opiskelijoilleen kannettavat tietokoneet. Koneet hankitaan kaikille elokuussa 2021 opintonsa aloittaville. Tietokoneet ovat ammattiin opiskelevilla päivittäisessä käytössä.

– On tärkeää, että opiskelijoillamme on työelämän vaatimat digitaidot hallussaan meiltä valmistuessaan. Lisäksi koneiden hankinta kaikille perustutkinto-opiskelijoillemme tukee opiskelijoidemme yhdenvertaisuutta opinnoissa, kertoo Esedun tietohallintopäällikkö Mika Pynnönen tiedotteessa.

Oppivelvollisuus laajenee tänä vuonna täysi-ikäisyyteen asti ja toisesta asteesta tulee opiskelijoille maksuton.

Lue myös: Mikkeli on varannut syksylle noin 200 000 euroa lukiolaisten tietokoneisiin ja kirjoihin – Lukiosta ja ammattiopinnoista tulee ilmaisia, mutta uudistuksen hinnasta on monta arviota

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka