Mikkeli, Pieksämäki ja Juva purkavat koronarajoituksiaan maanantaista alkaen Essoten koronanyrkin linjausten mukaisesti

13–18-vuotiaiden harrastustoimintaan tehdään helpotuksia. Vapaus tuo mukanaan vastuuta ja koronaturvallisuudesta on huolehdittava tiukasti.

Mikkelin kaupungin tiloissa on syytä huolehtia hygienia- kasvomaski- ja turvavälisuosituksista. Vesa Vuorela

Kanerva Jalarvo, Kirsti Vuorela

Mikkelin kaupunki on päättänyt, että lukiot ja Otavia palaavat ensi maanantaina eli 12. huhtikuuta lähiopetukseen. Opetuksessa on käytettävä kasvomaskeja ja noudatettava myös muita koronatartuntojen välttämiseen tähtääviä turvallisuusohjeita.

Essoten koronanyrkki kokoontui tiistaina ja kokouksen linjausten mukaisesti Mikkeli on päättänyt purkaa osin voimassa olevia koronarajoitteitaan.

Vuosina 2003–2007 syntyneet nuoret voivat jatkaa harrastuksiaan sisätiloissa ensi maanantaista alkaen, mutta edelleen tiukoin reunaehdoin.

Harrastustoiminta on pysyttävä järjestämään ilman lähikontakteja. Se tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi harjoitusotteluita voida toteuttaa. Toiminnassa on pystyttävä toteuttamaan kahden metrin turvavälit.

Kaikkien harrastustoimintaan osallistuvien nimet pitää kirjata ylös. Jos harrastustoimintaan osallistuvalla ilmenee koronaoireita, hänet ohjataan koronatestiin.

Ryhmien vetäjät eivät voi vaihtua harrastuskertojen välillä, eivätkä vanhemmat ja muut ulkopuoliset henkilöt saa oleskella harrastustiloissa. Myöskään mitään sellaista toimintaa ei voida järjestää, missä ryhmä olisi tekemisissä muiden harrastusryhmien kanssa.

Ryhmien vetäjillä on maskipakko ja ryhmässä voi olla enintään kymmenen nuorta kerrallaan. Poikkeuksena ovat suuret liikuntasalit ja vastaavat tilat, joissa voi toimia useampia ryhmiä samaan aikaan ilman kontaktia.

Muiden kuin lasten ja nuorten harrastustoiminta on edelleen tauolla. Mikkelin kaupunki peruu automaattisesti sisäliikuntavuorot liikuntasaleissa, uimahalleissa ja kuntosaleissa sekä ulkokenttien vuorot 22. huhtikuuta saakka.

Pieksämäellä yksi uusi koronatartunta keskiviikkona

Pieksämäellä varmistui yksi uusi koronavirustartunta keskiviikkona. Pieksämäen kaupungin tiedotteen mukaan tartunta todettiin jo karanteeniin asetetulla henkilöllä. Mahdollisia altistumisia ei siis ole tapahtunut.

Pieksämäellä etäopetuksessa olevat oppilaitokset ja Seutuopisto siirtyvät lähiopetukseen 12. huhtikuuta alkaen Essoten linjauksen mukaisesti. Seutuopiston liikuntakurssit eivät kuitenkaan siirry lähiopetukseen.

Tiedotteen mukaan alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voidaan aloittaa kymmenen hengen rajoituksella myös sisätiloissa. Aikuisten harrastustoiminta pidetään edelleen tauolla.

Veturitori sekä uimahalli pysyvät edelleen suljettuina. Nuorisotila avaa sen sijaan ovensa 12. huhtikuuta kokoontumisrajoituksin.

Juvan lukiolaiset palaavat lähiopetukseen

Myös Juvalla lukiolaiset palaavat lähiopetukseen 12. huhtikuuta alkaen. Lisäksi alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittua ensi viikosta alkaen. Muut koronarajoitukset säilyvät Juvalla ennallaan.

Juvan kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että kasvomaskia on käytettävä kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Juvalla Essote järjestää maskijakelun vähävaraisille Toimintatalolla (Juvantie 7, käynti alapihan puolelta) torstaisin kello 11–11.30.

Juttua päivitetty 7.4. kello 17.30: Lisätty kaksi viimeistä kappaletta Pieksämäen ja Juvan koronasuosituksista ja -rajoituksista. Otsikkoa muutettu.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka