Ano Turtiainen vastaa puhemiesneuvostolle: "Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä?"

Juvalainen kansanedustaja julkaisi keskiviikkona Twitterissä vastauksensa eduskunnan puhemiesneuvostolle.

Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaisemaa tviittiä on pidetty uhkaavana. Turtiainen itse on tviitin luonteesta toista mieltä. Kimmo Brandt

Janne Kettunen

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen on julkaissut Twitterissä kirjallisen vastauksensa eduskunnan puhemiesneuvostolle.

Oman eduskuntaryhmänsä muodostavan Turtiaisen mukaan puhemiehistön on turha yrittää puuttua hänen tekemisiinsä eduskunnan ulkopuolella.

– Mikä te – arvon puhemiesneuvosto – kuvittelette olevanne? Kuvitteletteko te, että minä olisin teillä töissä ja että olisin teille muka joku alainen ja tilivelvollinen teille tekemisistäni?, Turtiainen kirjoittaa tviitissään ja mainitsee olevansa tilivelvollinen äänestäjille.

Eduskunnan puhemiehistö kutsui tiistaina eduskuntaryhmien puheenjohtajat perjantaiksi kokoukseen, jossa on määrä käsitellä Turtiaisen viime lauantaina julkaisemaa tviittiä. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen luonnehti Turtiaisen mahdollista maskipakkoa käsittelevää tviittiä "uhkauksenomaiseksi".

Turtiainen itse kommentoi tiistaina Länsi-Savolle, ettei hän ole tviitillään uhannut ketään eikä mitään.

Turtiainen kohdisti kirjallisen vastauksensa keskiviikkona eduskunnan puhemiesneuvoston lisäksi eduskuntaryhmien puheenjohtajille ja eduskunnan pääsihteerille Maija-Leena Paavolalle.

Lue myös: Ano Turtiainen näkee pandemiassa salaliiton ja haraa koronarokotetta vastaan

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka