Essoten alueelta löytyi 12 uutta koronatartuntaa torstaina – Puolet tartunnoista liittyy uuteen tartuntaketjuun Mikkelissä

Tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Kuvituskuva. Mirja Hussain

Kanerva Jalarvo

Essoten alueella on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa torstaina. Tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Essoten tiedotteen mukaan noin puolet tapauksista huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta.

Puolet tartunnoista liittyy uuteen tartuntaketjuun Mikkelissä. Tämän ketjun alkuperää ei ole vielä saatu selville, ja ketjun jäljitystyö on kesken.

– Essote ottaa parhaillaan yhteyttä altistuneisiin. Yhteydenotto voi tulla myöhään illallakin. Altistumisia on voinut tapahtua ainakin Päämajakoulussa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotusaikoja varattu yli 65-vuotiaille kaikkiin rokotuspisteisiin

Tiedotteen mukaan tänään torstaina on avattu kaikkiin rokotuspisteisiin yli 65-vuotiaille rokotusaikoja. Aikoja on varattu myös terveille. Tarjolla on tässä vaiheessa Astra Zenecan rokote.

– Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus on edelleen auki. Aikoja hyvin saatavilla, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaisiin riskiryhmäluokitukseen ryhmään 1 kuuluville 16–69-vuotiaille avattiin myös tänään aikoja. Rokotteena on yli 18-vuotiailla Modernan tai Phizerin ja BioNTechin rokote ja 16–18-vuotiaille Phizerin ja BioNTechin rokote.

– Ensi viikon puolivälissä tulemme avaamaan riskiryhmä 2:n ajanvarauksen 18–69-vuotiaille, Gärdström arvioi tiedotteessa.

Lue lisää riskiryhmistä täältä .

Katso altistumisen paikat täältä .

Katso rokotustiedot ja varaa aika täältä .

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka