Kolmen koulun luokkia joutui karanteeniin Mikkelissä – Perjantaina Essoten alueelta löytyi kuusi uutta koronatartuntaa

Altistuneita on Kalevankankaan koulussa, Rantakylän yhtenäiskoulussa ja Päämajakoulussa.

Jos karanteenin lopuksi ohjataan testeihin, niin siellä pitää myös käydä, teroitetaan Essotesta. Taru Hokkanen

Saana Huhtala

Torstain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kuusi positiivista koronatestien tulosta, Essote tiedottaa. Kahteen tartuntaketjuun kuuluvat henkilöt ovat saaneet taudin Mikkelistä. Yksi tartunnoista on saatu ulkomailta.

Tartuntaketjujen selvitys on edelleen käynnissä. Tartunnanjäljitys on kuormittunut ja osa altistuneista on edelleen tavoittamatta. Essote ottaa heihin yhteyttä perjantain aikana.

Tartuntojen johdosta altistuneita on Kalevankankaan koulussa, Rantakylän yhtenäiskoulussa ja Päämajakoulussa.

– Tartunnan saaneista osa on nuoria ja heillä on hyvin vähän oireita. Nyt on erityisen tärkeää, että jos karanteenin lopuksi ohjataan testeihin, niin siellä pitää myös käydä, tähdentää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Rokotukset etenevät vauhdilla

Koronarokotukset ovat Essoten mukaan edenneet vauhdilla. Rokotukset jatkuvat Essoten alueella myös viikonloppuna tällä viikolla saadun isomman rokotemäärän ansioista. Liki 30 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokotteen.

– Ensi viikon puolivälissä avaamme rokotusaikoja yli 16-vuotiaille THL:n riskiryhmään 2 kuuluville henkilöille. Meillä ei ole vielä tarkkaa lopullista tietoa rokotteiden määrästä ensi viikolle. Nykyisin rokotamme 4 000–6 000 pistoksen viikkovauhtia, joista osa on kakkosrokotuksia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka