Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tero Ylitalosta Maavoimien operaatiopäällikkö

Maavoimien uudeksi operaatiopäälliköksi Mikkeliin nousee Panssariprikaatin komentajana toimiva eversti Tero Ylitalo. Tasavallan presidentti teki nimityksen perjantaina. Nimitys kenraalin virkaan alkaa 1. elokuuta ja kausi on viisivuotinen.

Ylitalo (s. 1968) on toiminut Panssariprikaatin komentajana vuodesta 2019. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa, kansainvälisissä tehtävissä Puolassa, Belgiassa ja Kosovossa ja patteriston komentajana Jääkäriprikaatissa. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Ylitalon nimitys on osa laajempaa rotaatiota. Nykyinen operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Rami Saari (s. 1966) siirtyy elokuussa Helsinkiin Pääesikunnan komentopäälliköksi, kun nykyinen komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Matsson siirtyy Mikkeliin Maavoimien esikuntapäälliköksi reserviin siirtyvän kenraalimajuri Markku Myllykankaan tilalle.