Mistä maakunnan jakautuminen johtuu? – Savonlinnan ja Mikkelin yhteistyön mahdollisuuksia ruoditaan verkkokeskustelussa maanantaina

Savonlinnan kesäyliopiston verkkokeskustelu on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma.

Etelä-Savon maakunnan tilannetta ruoditaan ensi maanantaina verkkokeskustelussa. Miksi maakunta on niin kahtia jakautunut? Maakunnassa on muun muassa kaksi sairaanhoitopiiriä, Essote ja Sosteri. Juha Rika

Marja-Liisa Karjalainen

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää maanantaina 12. huhtikuuta kaikille avoimen verkkokeskustelun, jossa pohditaan Etelä-Savon maakunnan tilaa ja tulevaisuutta sekä Savonlinnan ja Mikkelin yhteistyön mahdollisuuksia.

Tilaisuudessa pohditaan muun muassa, että mistä maakunnan kahtia jakautuminen on alun perin lähtenyt ja että löytyykö maakunnalle yhteistä tulevaisuutta.

Tilaisuuden avaa Savonlinnan kesäyliopiston rehtori Hanna-Riikka Karjalainen, minkä jälkeen keskustelun puheenjohtajanakin toimiva Heikki Laukkanen alustaa aihetta katsauksella Savonlinnan ja Mikkelin historiaan.

Omat lyhyet puheenvuoronsa tilaisuudessa pitävät Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, tulevaisuuden tutkija Sam Inkinen, Saimaa ilmiö -hankkeen projektipäällikkö, taiteilija Sari Kaasinen sekä savonlinnalainen paikallisasiantuntija Timo Auvinen.

Keskustelutilaisuus järjestetään kaikille avoimena verkkotapahtumana. Tilaisuus on maksuton ja se kestää noin kaksi tuntia. Yleisö voi osallistua myös keskusteluun, joko kommentoimalla chattiin tai pyytämällä puheenvuoron.

Tilaisuus järjestetään verkkokeskusteluna Zoom-ohjelman välityksellä. Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen Savonlinnan kesäyliopiston verkkosivujen kautta, jotta saa sähköpostiinsa osallistumislinkin tapahtumaan.

Verkkokeskustelutilaisuus: Sovussa Etelä-Savossa – Savonlinnan ja Mikkelin yhteinen tie tulevaisuuteen maanantaina 12. huhtikuuta 2021 klo 18–20.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka