Essoten alueella on noin 1 500 vapaata rokotusaikaa huhtikuulle – Aikoja tarjolla nyt myös 16 vuotta täyttäneille, jotka kuuluvat riskiryhmään 1

Pieksämäellä riskiryhmäläiset voivat varata ajan koronarokotukseen torstaista alkaen.

Tällä viikolla on avautunut koronarokotusaikoja uusille ryhmille Essoten alueella. Aulikki Jääskeläinen

Nina Lahtinen

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että Essoten alueella on keskiviikkoaamuna 1 511 vapaata koronarokotusaikaa huhtikuulle.

– Aikoja tehdään lisää tämän kuun aikana, kun saadaan varmuus rokotteista, sanoo Gärdström.

Jo varattuja koronarokotusaikoja on noin 4 000. Rokotuksia tehdään arkisin ja lauantaisin Essoten eri toimipisteissä. Ajanvaraus tapahtuu kätevimmin verkon kautta.

– Toivomme, että ihmiset varaavat ajan ja hakeutuvat rokotuksiin, toteaa Gärdström.

Tällä hetkellä Essotella on varattavissa riskiryhmän 1 ja 2 taustasairauksia sairastavien rokotusaikoja sekä vuonna 1951 syntyneille eli tänä vuonna 70 vuotta täyttäville, 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille ikäihmisille tarkoitettuja rokotusaikoja. Riskiryhmään 1 kuuluvat ovat 16–69-vuotiaita ja riskiryhmään 2 kuuluvat 18–69-vuotiaita. Riskiryhmän 2 taustasairauksia sairastavat ovat voineet varata ajan koronarokotukseen maanantaista lähtien. Lisätietoa rokotuksista löytyy täältä.

Sekä molemmat riskiryhmäläiset että ikäihmiset saavat tällä hetkellä Pfizerin ja Biontechin tai Modernan koronavirusrokotteen. Lisäksi Astra Zenecan rokotetta annetaan kaikille 65 vuotta täyttäneille ja ajanvaraus on avoinna myös tälle kohderyhmälle.

Pieksämäellä uusia aikoja varattavissa torstaina

Pieksämäellä avattiin tiistaina koronarokotteen ajanvaraus kaikille yli 65-vuotiaille. He saavat Astra Zenecan rokotteen. Torstaina myös molemmat 16–69-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat varata ajan rokotukseen. Alle 18-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia suositellaan varaamaan aika puhelimitse, jotta oikean rokotteen saatavuus saadaan varmistettua.

Puhelinajanvaraus aukeaa tiistaina 20. huhtikuuta kello 9. Ajanvarausnumero on 015 788 4430. Puhelinajanvaraus on jatkossa avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–13 ja toimii takaisinsoittona. Järjestelmä rekisteröi saapuneen puhelun ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin. Lisätietoa rokotuksista Pieksämäellä löytyy täältä.

Juttua päivitetty kello 11.28: lisätty linkit Essoten ja Pieksämäen rokotussivustolle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka