Etelä-Savon yrittäjät: Kuntakohtaiset tilanteet on huomioitava ravintolarajoituksissa

Etelä-Savon yrittäjät toteaa kannanotossaan tautitilanteen vaihtelevan merkittävästi Etelä-Savon alueiden ja kuntien välillä. Yrittäjäyhdistyksen mukaan tämä on huomioitava ravintolarajoituksista päätettäessä.

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Kanerva Jalarvo

Etelä-Savon yrittäjät painottavat keskiviikkona julkaisemassaan kannanotossa, että maakuntien sisäiset erot tautitilanteessa on otettava huomioon uusista ravintolarajoituksista päätettäessä.

Ravintolasulku on tällä tietoa päättymässä sunnuntaina. Eduskunta päättää huomenna torstaina, millaisin rajoituksin ravintolat voisivat avata ovensa ensi maanantaina.

Etelä-Savon yrittäjien aluejohtajan Niina Kuuvan ja puheenjohtajan Nina Rasolan allekirjoittamassa kannanotossa todetaan, että maakunnassa tautitilanne on elänyt voimakkaasti.

– Etelä-Savo on yksi harvaan asutuimpia maakuntia ja välimatkat ovat siten pitkiä. On vaikea löytää järjellisiä perusteita sille, että hyvässä tilanteessa olevissa kunnissa, kuten Kangasniemellä tai Mäntyharjulla, isketään samoilla aukiolorajoituksilla kuin 2,5 tunnin ajomatkan päässä. Jos mentäisiin tiukimpien rajoitusten mukaan, niin tulevana maanantaina ravintolat laitettaisiin kiinni kello 18.

Yrittäjäyhdistyksen mukaan on myös arvioitava, onko ravintolatoiminta se vaarallisin toimintojen osa.

Kannanotossa painotetaan lisäksi, että asetuksista päättävän sosiaali- ja terveysministeriön tulee ottaa vakavasti sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan nootti että alueiden ääni. Valiokunta on edellyttänyt laatimassaan mietinnössä, että hallituksen tulee suhteuttaa rajoitukset kunkin alueen vallitsemaan epidemiatilanteeseen, ja tarvittaessa rajoitukset tulee asettaa maakuntaa pienemmälle alueelle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka