Mikkelin seudun kuntiin tukea koulutuksen tasa-arvon edistämiseksi – Kangasniemelle päästään palkkaamaan erityisopettaja tai kaksi

Mikkelin kaupunki sai 880 000 euroa ja Pieksämäen kaupunki 335 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus mahdollistaa aiempaa yksilöllisemmän lasten oppimisen tukemisen. Mika Strandén

Kirsti Vuorela

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa lähes 68 miljoonaa euroa tukea koulutuksen alueellisen eriarvoistumisen lieventämiseen.

Avustusta myönnetään vuosille 2021–2022 esi- ja perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen.

Kangasniemen kunta saa niihin yhteensä 95 000 euroa, Mikkelin kaupunki 880 000 euroa ja Pieksämäen kaupunki 335 000 euroa. Pertunmaan kunta kehittää esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa 18 000 eurolla ja Hirvensalmi varhaiskasvatusta 31 000 eurolla.

– Ei riitä, että vain osalla lapsista ja nuorista menee hyvin. Laaja osaaminen on Suomen hyvinvoinnin perusta, jota uhkaa oppimistulosten eriytyminen rikkaiden ja köyhien alueiden välillä. Suomen kokoisella maalla ei ole varaa hukata yhdenkään lapsen ja nuoren osaamista, toteaa opetusministeri Jussi Saramo (vas.) tiedotteessa.

Kangasniemen kunnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovinen ei peittele tyytyväisyyttään kuullessaan myönteisistä päätöksistä heidän hakemuksiinsa.

– Olipa tämä hyvä uutinen. Sellainen ajatus meillä on, että varhaiskasvatuksen puolelle palkataan erityisopettaja. Perusopetukseen samaten, tai sitten resurssiopettaja. Ja jos rahaa jää, niin vielä yksi koulunkäynnin ohjaaja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka