Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää marraskuussa valmiusharjoituksen, jonka teemana on väestönsuojelu

Koronavirustilanne on Itä-Suomen valmiustoimikunnan mukaan alueella hyvin hallinnassa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) järjestää Pohjois- ja Etelä-Savon kunnille sekä muille varautumiseen osallistuville toimijoille valmiusharjoituksen 9.–11. marraskuuta.

– Harjoituksen teemana on väestönsuojelu, kertoo valmiusharjoitusta koordinoiva pelastusylitarkastaja Kullervo Lehikoinen avin tiedotteessa.

Savo 2021 -nimeä kantavan harjoituksen järjestämisestä perustellaan sillä, että koronapandemia on kuluneen vuoden aikana osoittanut varautumisen ja valmiussuunnittelun tärkeyden.

Itä-Suomen alueellisen valmiustoimikunnan mukaan koronavirustilanne on Itä-Suomen alueella varsin hyvin hallinnassa, avi kertoo tiedotteessa.

Johtajaylilääkäri Antti Hedman sanoo epidemian olevan Itä-Suomessa laantumassa ehkä Itä-Savon aluetta lukuun ottamatta.

– Myös Itä-Savon osalta tartuntamäärät ovat lukumääriltään pienehköjä ja tartuntatautiketjut ovat lisäksi melko hyvin tunnistettuja sekä hallinnassa. Väkimäärältään vähäisen Itä-Savon tilastoja voivat näin ollen pienetkin tartuntamäärät heilauttaa, Hedman huomauttaa tiedotteessa.

– Koronaviruksen brittivariantti on tullut myös Itä-Suomen alueelle. On kuitenkin huomattu, että rajoitustoimien noudattamisella myös brittivariantti voidaan saada kuriin.

Etelä-Savon pelastusjohtajan Seppo Lokan mukaan suojaustoimet, hyvä käsihygienia ja maskien käyttö ovat auttaneet siinä, että pelastuslaitos on pärjännyt suhteellisen hyvin maakunnan aaltoilevassa koronatilanteessa.