Maastoa paloi Puumalassa ja Mikkelissä – Puumalassa hiiltyi myös aitan seinä, Mikkelissä savusi näyttävästi Viitostien varressa

Viitostien ja nuoriso-opiston välissä syttyi yksi kevään ensimmäisistä maastopaloista Mikkelissä. Lukijan kuva

Tiina Knaappila

Kevään toistaiseksi suurin maastopalo Etelä-Savossa syttyi torstaina Puumalassa, jossa ruohikkopalo levisi metsäaukealle. Samalla hiiltyi aittarakennuksen seinä, päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo.

Ahon mukaan asukkaiden ja pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta kuitenkin muilta vahingoilta vältyttiin ja palo saatiin rajattua metsäaukealle. Metsään saakka se ei ehtinyt.

Maastoa paloi noin 3000 neliön verran Leukointien varrella. Palon syttymissyytä ei tiedetä. Hälytys tuli kello 15.54.

Tuntia aiemmin iltapäivällä maastopalo syttyi myös Viitostien varralla Graanissa. Nuoriso-opiston ja Viitostien välinen rinne paloi ja tyynellä ilmalla siitä tuprusi näyttävästi savua ympäristöön.

Mikkelin palo ei uhannut rakennuksia. Lähin rakennus on nuoriso-opiston talousrakennus, mutta välissä on asvattia ja pelastuslaitos oli nopeasti paikalla.

Rutikuivan rinteen syttymissyytä ei tiedetä, ja maastoa paloi noin 150 neliötä.

Ahon mukaan avotulen käsittelyssä on syytä olla varovainen, kun vesisateista ei ole tietoa, mutta aurinko kuivattaa lumen alta paljastutta maastoa. Maastopalo voi leimahtaa vaikka ruohikkoon heitetystä tupakantumpista.

Palvelut

Ruokapaikka