Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjun hautausmaalla tehdään purkutöitä Mikkelissä

Hautausmaalla kävijöitä pyydetään liikkumaan varovasti työkoneiden läheisyydessä.

Harjun hautausmaalla tehdään vanhojen rakennusten purkutöitä, minkä vuoksi alueella tulisi liikkua varovaisuutta noudattaen. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ylipuutarhuri Jaana Nyström kertoo, että alueelta puretaan kolme rakennusta, jotka eivät ole enää käytössä. Purettavissa rakennuksissa on ollut muun muassa sosiaalitiloja, kasvihuoneiden huoltotila ja myymälä. Nyströmin mukaan purettujen rakennusten tilalle tulee hautausmaata.

Osa Harjun kappelin ympärillä olevista kulkuväylistä on suljettu autoilijoilta ja jalankulkijoilta purkutöiden ajan. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöpäällikkö Arto Vartiainen arvelee, että purkutyöt saadaan valmiiksi toukokuun puoliväliin mennessä.

Jumalanpalveluksiin pääsee pienissä ryhmissä

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkojen jumalanpalveluksiin otetaan osallistujia paikan päälle koronarajoitukset huomioiden.

Tuomiokirkkoon ja Pitäjänkirkkoon voi tulla korkeintaan 24 henkilöä ja Ristiinan, Anttolan, Suomenniemen sekä Haukivuoren kirkkoihin 12 henkilöä, kerrotaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tiedotteessa.

Osallistujamäärien rajoitukset ovat olleet käytössä huhtikuun alusta asti. Jumalanpalveluksiin tulee ilmoittautua ennakkoon messun toimittavalle papille messua edeltävänä päivänä kello 9–14 välillä. Pappien nimet voi tarkistaa tuomiokirkkoseurakunnan tapahtumakalenterista.

Ehtoollista jaetaan kirkoissa messujen jälkeen tunnin ajan kaikille halukkaille. Lisäksi jumalanpalvelukset striimataan edelleen tuomiokirkkoseurakunnan Youtube-kanavalle.