Kaksi uutta koronatartuntaa löytyi Mikkelistä – Jos tilanne jatkuu rauhallisena, Essote voi siirtyä epidemian perustasolle ensi viikolla

Alueellinen koronanyrkki arvioi tilannetta tiistaina.

Melkein 30 000 Essoten alueella asuvaa on saanut ensimmäisen koronarokotuksen. Sirpa Ylönen

Tiina Knaappila

Mikkelistä on löytynyt kaksi koronatartuntaa tiistain jälkeen. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedotti edellisistä tartunnoista tiistaina.

Molemmat uudet tartunnat liittyvät aiemmin uutisoituihin tapauksiin.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan tilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, vaikka viikon aikana on löytynyt 22 tartuntaa. Melkein kaikki on havaittu karanteeniin asetettujen joukosta.

Vain parin tapauksen lähde on Seppälän mukaan epävarma.

Alueellinen koordinaatioryhmä eli ns. koronanyrkki arvioi tilannetta tiistaina 20. huhtikuuta.

– Jos tilanne jatkuu rauhallisena sinne asti, niin toivon mukaan pystymme siirtymään perustasolle. Harkitsemme sitten muun muassa aikuisten harrastustoiminnan avaamista jossain määrin ja julkisten tilojen rajoitusten höllentämistä, Seppälä kertoo tiedotteessa.

Yleisötapahtumien rajoituksista on aluehallintovirasto tekemässä päätöstä todennäköisesti 22. huhtikuuta. Valtioneuvosto puolestaan päättää ravintoloiden rajoituksista.

– Näistä tulee paljon kyselyjä, mutta ne eivät ole Essoten päätösvallan piirissä, Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Perjantaina rokotettiin melkein tuhat

Rokotukset ovat edenneet kasvaneiden rokotemäärien ansiosta. Ensimmäisen pistoksen on Essoten alueella saanut yli 29 000 henkilöä eli noin 36 prosenttia yli 16-vuotiaista.

– Suuri osa riskiryhmäläisistä on saanut jo rokotteen. Tänäänkin rokotimme vajaat tuhat henkilöä. Aikoja on varattavissa nettisivuilla Essoten eri toimipisteissä ja myös lauantaina 17. huhtikuuta annamme rokotuksia, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Essote rokottaa nyt 65 vuotta täyttäneitä, THL:n riskiryhmään 1 kuuluvia 16 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmään 2 kuuluvia 18 vuotta täyttäneitä.

Voit tarkistaa riskiryhmät täältä ja varata rokotusajan täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka