Koronatartuntatilanne on helpottunut Essoten alueella – Vain yksi uusi tartunta viikonlopun aikana

Koronanyrkki on koolla tiistaina. Silloin avautuu myös rokotusaikoja perusterveille kuusikymppisille.

Mikäli tartuntaluvut eivät ryöpsähdä, voidaan Essoten alueella pian helpottaa koronarajoituksia. Mirja Hussain

Kirsti Vuorela

Essoten koronatartuntatilanne ei ole aikoihin vaikuttanut yhtä hyvältä kuin maanantaina. Viikonlopun aikana löytyi vain yksi positiivinen koronatartunta ja sekin aiemmin karanteeniin asetettujen lähipiiristä.

Mikäli tartuntaluvut eivät yllättäen ryöpsähdä, voidaan Essoten alueella helpottaa koronarajoituksia.

– Jos muutoksia ei ilmene, niin huomenna tiistaina kokoontuva alueellinen koordinaatioryhmä alkaa purkaa joitain rajoituksia, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Myös koronarokotukset Essoten alueella etenevät ripeästi. Uutena ikäryhmänä rokotusvuorossa ovat 60 vuotta täyttäneet, perusterveet asukkaat.

– Rokotteita on ilmoitettu tulevan sen verran paljon, että voimme avata rokotusaikoja kaikille 60 vuotta täyttäneille ja tietysti sitä vanhemmille. Uudelle ikäryhmälle rokotusajat ovat varattavissa 20.4. alkaen, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ensimmäisen rokotteensa Essoten alueella on tähän mennessä saanut 30 600 ihmistä. Se on lähes 38 prosenttia yli 16-vuotiaista.

Koronapiikki käsivarteen ja seuraava asiakas sisään – Mikkelin keskussairaalassa rokottaminen etenee tehokkaasti kuin liukuhihnalla: "Hyödyt ovat suuremmat kuin mahdolliset haitat", luottaa Juho Sivula

Rokotteella on oma exit – pari havaintoa Astra Zenecasta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka