Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella koronarajoitukset lievenevät perjantaina – Kokoontumisrajoitus nousee 20 henkilöön

Uudet rajoitukset ovat voimassa toukokuun 22. päivään saakka.

Itä-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia Itä-Suomessa. Vain Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella rajoitukset pysyvät ennallaan.

Perjantaista 23. huhtikuuta alkaen kokoontumisrajoitus Essoten toimialueella on 20 henkilöä. Sama sääntö pätee myös Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Itä-Savon sairaanhoitopiirissä rajoitus säilyy kuudessa hengessä. Määräykset ovat voimassa 22. toukokuuta asti.

Käytännössä rajoitus tarkoittaa, että enintään kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on sallittu, jos ne voidaan toteuttaa koronaturvallisesti.

Itä-Suomen avi perustelee päätöstään toimialueensa sairaanhoitopiirien esittämillä näkemyksillä koronaepidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä.

Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa epidemia on perustasolla, Itä-Savossa ja Etelä-Savossa kiihtymisvaiheessa. Etelä-Savossa epidemia on kuitenkin laantumassa ja lähestyy perusvaihetta.