Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset saattavat lieventyä toukokuun alussa – Itä-Suomen aluehallintovirasto ilmoittaa päättävänsä asian vappuviikolla

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä voi nousta 50 henkeen niillä alueilla, jotka ovat koronaepidemian perustasolla.

Hallituksen tiistaina laatima muistio koronaepidemiaan liittyvien rajoitustoimien purkamisesta on pannut aluehallintoviranomaiset töihin.

Muistiossa todetaan muun muassa, että tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on mahdollista vain niillä alueilla, jotka ovat epidemian perustasolla. Osallistujamäärä on muistiossa kirjattu enintään 50 hengeksi.

Koronapandemian perustasolla Itä-Suomessa ovat tällä hetkellä Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirit.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut tämän viikon perjantaina voimaan astuvan päätöksen, jossa tilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 20 henkeen, Itä-Savon sairaanhoitopiiriä lukuun ottamatta. Itäsavolaiset voivat kokoontua enintään kuuden hengen ryhmissä.

Hallituksen linjausten mukaisesti avi voi antaa uuden rajoituspäätöksen.

Itä-Suomen avi onkin pyytänyt alueensa sairaanhoitopiireiltä ajankohtaiset lausunnot yleisötilaisuuksien rajoittamispäätöksistä ensi keskiviikkoon 28.4. mennessä.

Mikäli rajoitukset muuttuvat, annetaan päätös vielä ennen vappua, ja se astuu voimaan todennäköisesti 3. toukokuuta.