Mikkelin uimahallit aukeavat maanantaina ja harrastustoiminta vapautuu – Essote siirtyy perustasolle, joten nyt saa kokoontua 20 henkilön voimin

Rajoitusten purku alkaa perjantaina.

Mikkelissä pääsee jälleen ensi viikolla uimahalliin, mutta saunatilat pysyvät suljettuina. Mari Koukkula

Tiina Knaappila

Kokoontumisrajoitukset nousevat 20 henkilöön huomisesta alkaen, sillä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alue siirtyy koronaepidemian perustasolle.

Uimahallit avataan maanantaina, harrastustoiminta vapautuu ja turnauksia sekä pelejä voidaan jälleen alkaa järjestää, tosin ilman yleisöä.

Mikkelin kaupunki kertoo tiedotteessa, että myös ulkoliikunnassa ryhmäkokosuositus on 20 henkilöä. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjasi torstaina

Kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avautuvat yleisölle perjantaina, paitsi Naisvuoren uimahallin kuntosali, joka avautuu maanantaina, jolloin uimahallit avataan.

Uimahallien saunatilat eivät kuitenkaan ole käytössä. Puku- ja pesutiloissa tulee noudattaa 20 henkilön maksimimäärärajaa. Asiakkaiden pääsyä pukuhuone-, sauna- ja allastiloihin voidaan tarvittaessa porrastaa ruuhkien välttämiseksi.

Kirjastot ja nuorisotilat avautuvat

Kirjastot ja nuorisotilat avautuvat yleisölle perjantaina ja kaupungin taidemuseossa maksimihenkilömäärä nousee 20 henkilöön.

Kaupunki ei järjestä omien toimielimiensä fyysisiä kokouksia tämän toimikauden aikana eli kesäkuun 2021 loppuun saakka. Kaupunki voi järjestää alle 20 henkilön tapahtumia tai luovuttaa tilojaan alle 20 henkilön käyttöön maskisuositus, hygieniaohjeistukset ja turvavälit huomioiden.

Torilla ja kirkkopuistossa ei sallita yleisötapahtumia. Normaali toritoiminta on mahdollista.

Kaupunki ei kannusta yksityistilaisuuksien järjestämiseen.

Kaupungin asiointipisteet palvelevat tavalliseen tapaan. Kaupungintalolla sijaitsevassa kirjaamossa paikan päällä asiointia pyydetään välttämään. Lounashuone on suljettu toukokuun loppuun saakka.

Kaupungin henkilöstön etätyösuositus on edelleen voimassa. Kaupunki suosittelee kaikkia yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä, muistamaan kahden metrin turvavälit ja huolehtimaan käsihygieniasta.

Jo tulevana viikonloppuna Mikkelin seudun baarit voivat anniskella iltakymmeneen – Karaokea ei vielä sallita eikä joraamista

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka