Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Oravinmäessä tapahtui uhkaava vaarallisen aineen onnettomuus varhain perjantaiaamuna – Maahan valui puolitoista kuutiota rikkihapon ja fosforihapon seosta

Onnettomuuspaikka on iso asfalttikenttä, eikä siihen valunut happo aiheuta vaaraa ihmisille.

Suurehko määrä, puolitoista kuutiota rikkihapon ja fosforihapon yhdistelmää valui rekasta asfaltille Mikkelissä puoli neljän jälkeen perjantaiaamuna. Onnettomuuspaikka on huolintaliikkeen asfalttikenttä Arinakadulla Oravinmäessä.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen kello 3.46 ja otti tilanteen tilanteen hallintaansa. Vaarallisen aineen valuma-alue ympäröitiin hiekalla. Happoa ei päässyt viemäreihin, eikä se aiheuta vaaraa ihmisille.

Maahan valunut happo käsitellään imeyttämällä se neutralointiaineeseen. Palopäällikkö Antti Peltosen mukaan työ vie useita tunteja.

– Neutralointiainetta tarvitaan viisinkertainen määrä happoon nähden. Meillä ei ole varastossa sellaista määrää, joten ainetta on hankittava lisää. Tilanne on kuitenkin kentällä vakiinnutettu, eikä enää ole kiire, toteaa Peltonen.

Puolitoista kuutiota happoseosta painaa noin 1 700 kiloa. Neutralointiainetta tarvitaan lähes 10 000 kiloa.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen suuronnettomuutena ja paikalle lähetettiin kalustoa pääpaloaseman lisäksi Mikkelin VPK:n, Mikkelin Esikaupungin VPK:n, Otavan, Hiirolan, Anttolan ja Haukivuoren paloasemilta.

Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja. Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa.