Essoten alueelta löytyi viikonloppuna kolme koronatartuntaa – Koululuokka Pertunmaalla asetettiin karanteeniin

Rokotukset etenevät joutuisasti. Rokotteita tulee nyt Essoteen noin 3 000–4 500 pistoksen verran viikoittain.

Essote avasi maanantaina koronarokotusaikoja uudelle ikäryhmälle, 55–59-vuotiaille. Essote/Jussi Salminen

Saana Huhtala

Perjantain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kolme positiivista koronatestin tulosta, Essote tiedottaa.

Kaksi tapausta huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Molempien tartuntojen alkuperä on muualla Suomessa.

Yksi uusi tartunta löytyi Pertunmaalta. Tartunnan johdosta yksi koululuokka on asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperää ei ole pystytty selvittämään laajoista altistuneiden testauksista huolimatta.

– Testeihin on edelleen syytä hakeutua pientenkin oireiden perusteella. Nyt testaukseen tulemisessa on tapahtunut notkahdus, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Näiden tapausten ja Itä-Savon tartuntoihin liittyen karanteeniin asetettujen määrä on Essoten alueella noussut lähelle sataa.

– Jos oireisena ei käydä testeissä, on vaarassa epidemian nopea kiihtyminen ja tilanteen huonontuminen, Seppälä muistuttaa.

Puumala nousi rokotuslistan kärkeen

Rokotukset ovat edenneet joutuisasti. Maanantaina Essote aukaisi rokotusaikoja vuonna 1966 ja sitä aiemmin syntyneille. Uutena ikäryhmänä 55–59-vuotiaat pääsevät nyt ensimmäiselle pistokselle.

– Puumala nousi rokotuslistan kärkeen koko maassa. Puumalassa on paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, jotka ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa. Kuntien väliset erot tasaantuvat, kun pääsemme rokottamaan nuorempia ikäluokkia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Tällä hetkellä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 35 500 henkilöä.

– Rokotteita on tullut nyt noin 3 000–4 500 pistoksen verran viikoittain. Niistä osa menee kakkosrokotuksiin, kertoo Gärdström.

THL on tarkentanut koronarokotusjärjestystä. Riskiryhmä 2:n ikäraja putoaa aiemmasta 18 vuodesta 16 vuoteen. Myös uusia sote-henkilöstöryhmiä pääsee rokotukseen.

Rokotukseen voi varata ajan täältä.

Essoten alueen altistumispaikat voi tarkistaa täältä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka