Hirvensalmi ostaa ateriapalvelunsa jatkossa Attendolta – Uuden palvelutalon on määrä aloittaa toimintansa lokakuussa

Koska Heikinniemen Attendolle myydyt rakennukset puretaan, siellä ei voida jatkaa valmistuskeittiön toimintaa.

Soteosuuden ateriapalvelujen siirtyessä Attendolle, päätti Hirvensalmi hankkia myös tarvittavat ateriapalvelut Hirvensalmen kunnan opetustoimelle ja varhaiskasvatukseen Attendolta. Vesa Vuorela

Saana Huhtala

Hirvensalmen kunta aikoo jatkossa ostaa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen ateriapalvelunsa Attendo Oy:lta. Päätöksen takana on Hirvensalmen kunnan kiinteistömyynti, jonka seurauksena Hirvensalmen palvelukeskuksen toiminta päättyy arvioidusti lokakuussa 2021.

Kiinteistömyynnin yhteydessä kunta ja Attendo ovat sopineet, että Attendo rakentaa uuden palvelutalon Hirvensalmelle ja uuden palvelutalon valmistumisen jälkeen purkaa vanhan kiinteistön. Koska Heikinniemen Attendolle myydyt rakennukset puretaan, siellä ei myöskään voida jatkaa valmistuskeittiön toimintaa.

Kunnan ateriapalveluista sosiaali- ja terveydenhuollon osuus on ollut 60–70 prosenttia. Niiden siirtyessä Attendolle kunnan järjestettäviksi jäisivät vain kunnan koulutoimen ja varhaiskasvatuksen ateriapalvelut.

Tehtyjen selvitysten perusteella koulu- ja päiväkotiruoan ostaminen Attendolta on järkevin ja taloudellisin vaihtoehto, perustellaan kunnanhallituksen esityslistalla. Kunta selvitti myös oman valmistuskeittiön vaihtoehtoa.

Uuden palvelutalon on määrä valmistua syyskuussa ja toiminnan alkaa lokakuun alussa 2021. Attendo tuottaa tarvittavat ateriapalvelut siitä lähtien, kun palvelukeskuksen keittiön toiminta on siirretty uuteen palvelutaloon.

Hirvensalmen kunnan ruokapalveluiden vakituinen henkilökunta ja siivous- ja puhtaanapidon yksi henkilö siirtyvät liikkeenluovutuksella Attendolle niin sanotusti vanhoina työntekijöinä.

Kunnanhallitus hyväksyi sopimuksen ateriapalveluiden tuottamisesta maanantain kokouksessaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka