Mikkelin Suojalammella järjestetään kunnostustalkoot – Ennakkoon ilmoittautumista toivotaan koronarajoitusten takia

Talkoissa haravoidaan ja siistitään rantaa sekä tehdään maalaus- ja kunnostustöitä.

Suojalammen uimaranta tärkeä paikka Peitsarin asukkaille. Arkistokuva. Taru Hokkanen

Sanni Haikarainen

Suojalammen uimarannalla Mikkelin Peitsarissa järjestetään ensi tiistaina asukkaiden, liikuntapalveluiden ja työpajojen yhteiset kunnostustalkoot. Talkoot ovat osa Hyvinvoiva asukas -hanketta.

Toive yhteisistä kunnostustalkoista tuli Peitsarin alueen asukkailta, kerrotaan hankkeen tiedotteessa. Talkoissa haravoidaan ja siistitään rantaa, maalataan huonoon kuntoon päässeet uimakopit, uusitaan rannan kyltit, sekä uusitaan uimarannan penkkejä.

Nuorten työpajat vastaavat talkoiden työturvallisuudesta sekä kunnostettavista kohteista. Työpajat myös valmistelevat osan talkookohteista jo ennakkoon työpajoilla. Liikuntapalvelut kustantavat rakennusmateriaalit, toimittavat haravat ja muut tarvikkeet talkoisiin sekä osallistuvat talkoopäivään.

Talkoiden organisoinnista ja talkooväen muonituksesta vastaa Hyvinvoiva asukas -hanke. Kaikki osallistujat vakuutetaan talkoovakuutuksella.

Talkoot järjestetään tiistaina 4. toukokuuta kello 9–15 Suojalammella. Niihin voi yhtäaikaisesti osallistua vain koronarajoitusten sallimat 20 henkeä, joten järjestäjät toivovat osallistujia ilmoittautumaan talkoisiin ennakkoon joko sähköpostilla tai soittamalla emmi.nykanen@xamk.fi tai 050 400 2877.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka