Edes korona ei perunut mikkeliläisen Kalevankankaan koulun perinteikkäitä iltamia – Vappuaaton mini-iltamat striimataan koulun sisäisesti

Yleisö ei tällä kertaa pääse nauttimaan koululaisten järjestämästä ohjelmasta edes striimin välityksellä.

Kalevankankaan koululla on vietetty iltamat 1970-luvulta alkaen, eikä perinne katkea tänäkään vuonna. Tämä kuva on vuodelta 2011. Jaakko Avikainen

Saana Huhtala

Kalevankankaan koulun iltamat saadaan kuin saadaankin järjestettyä tänä vuonna. Koronatilanne oli perua perinteikkään tapahtuman, mutta jo kertaalleen siirrettyjä iltamia päästään viettämään vappuaattona järjestettävinä mini-iltamina.

Tilanteen sanelemina iltamat järjestetään hieman totutusta poikkeavalla tavalla ja nimestään huolimatta keskellä päivää. Iltamien ohjelma striimataan iltapäivän viimeisillä tunneilla Kalevankankaan koulun liikuntasalista oppilaiden kotiluokkiin. Sali koristellaan, ja sinne rakennetaan lava, äänentoisto ja valot. Ohjelmanumerot harjoitellaan ja esitetään kuten aina iltamissa. Oppilaat valitsivat tämän vuoden teemaksi tosi-tv:n.

Oppilaiden kotijoukot eivät pääse osallistumaan iltamiin, sillä striimaus tehdään vain koulun sisällä.

Kalevankankaan koulun oppilaat ja opettajat ovat järjestäneet yhteisvoimin iltamia jo 1970-luvulta saakka. Jokavuotinen tapahtuma ei ole vielä kertaakaan jäänyt toteuttamatta.

Tavallisesti iltamat on toteutettu helmikuussa ennen hiihtolomalle lähtöä. Tänä vuonna iltamia ehdittiin jo kertaalleen lykätä maaliskuun loppuun, ennen kuin ne siirrettiin vappuaattoon.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka