Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueen kokoontumisrajoitukset lievenevät – 50 hengen yleisötilaisuudet sallitaan vapun jälkeen

Myös yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen mahdollistuu tarkoin ehdoin, muun muassa omin katsomolohkoin.

Kokoontumisrajoitukset lieventyvät Essoten alueella, mutta vasta vapun jälkeen, Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.

Tällä hetkellä Essoten alueella on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Voimassa olevia rajoituksia kevennetään 3. toukokuuta alkaen. Tällöin alueella ovat kiellettyjä yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Myös Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä siirrytään samoihin rajoituksiin kuin Essoten alueella. Sen sijaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella jää voimaan päätös, jonka mukaan yli kuuden henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä.

– Vetoamme nyt itäsuomalaisiin, että hoidetaan tämä yhdessä loppuun saakka mallikkaasti ja maltetaan tulevista rajoitusten kevennyksistä huolimatta vielä viettää turvallista vappua turhia lähikontakteja välttäen. Maltti on nyt valttia, painottaa Itä-Suomen avin ylijohtaja Soile Lahti tiedotteessa.

Jos tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi rajoituksia uudelleen, tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Myös isommat tilaisuudet mahdollisia

Essoten alueella voidaan 3. toukokuuta alkaen järjestää myös yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia tietyin ehdoin.

Tiloissa tulee olla käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Lisäksi tilaisuuteen osallistuva yleisö pitää voida sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin. Jokaiselle alueelle on oltava omat kulkureitit, palvelut, kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat, sekä tapahtumahenkilökunta.

Lisäksi yleisön turvallisuus tulee voida kussakin katsomolohkossa varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Uudet määräykset ovat voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla toukokuun loppuun saakka.