Murhasta epäilty mies sytytti uhrin tuleen Virtasalmella viime syksynä – Henkirikos eteni syyteharkintaan

Uhri kuoli tapahtumapaikalle. Asiaa käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa toukokuun lopulla.

Virtasalmella Pieksämäellä viime syksynä tapahtunutta henkirikosta on tutkittu murhana. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että esitutkinta on saatu päätökseen ja asia on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

1980-luvulla syntyneen miehen epäillään tappaneen 1950-luvulla syntyneen naisen 3. lokakuuta.

Esitutkinnassa on tullut esille, että epäilty on kohdistanut uhriin ensin fyysistä väkivaltaa. Tämän jälkeen epäilty on kaatanut uhrin päälle bensiiniä ja sytyttänyt tämän tuleen. Epäilty esti uhrin puolisoa auttamasta uhria.

Uhri kuoli tapahtumapaikalle.

Henkirikosta on tutkittu murhana, lisäksi saman tapahtuman yhteydessä epäillyksi tapahtuneita tekoja on esitutkinnassa tutkittu rikosnimikkeillä pahoinpitely ja vahingonteko.

Henkirikosta tutkittiin murhana, koska esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella, se on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla sekä vakaasti harkiten.

Epäilty otettiin kiinni tekopaikan läheisyydestä ja pidätettiin samana päivänä. Etelä-Savon käräjäoikeus määräsi hänet vangittavaksi 6. lokakuuta, ja epäilty on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä.

Hän on kuulusteluissa pääpiirteittäin myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman, muttei ole ottanut kantaa rikosnimikkeeseen.

Poliisi on ollut asian tiedottamisen suhteen vaitonainen, esitutkinnan turvaamiseksi ja jutun asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Asiaa käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa toukokuun lopulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka