Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun aikana todettiin kolme uutta koronatapausta Essoten alueella – Rokotukset aukeavat yhä nuoremmille

Tartunnoista kaksi on peräisin ulkomailta, yksi tartunnan saaneista asuu muualla Suomessa.

Vappuviikonlopun aikana löytyi kolme uutta koronatartuntaa Essoten alueelta. Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla, ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle, kerrotaan Essoten tiedotteessa.

Essoten alueella koronatilanne jatkuu rauhallisena, eikä yksikään koronatartunnan saanut ole tällä hetkellä sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kuitenkin muistuttaa, että matkailun vilkastuminen työllistää terveydenhuoltoa, ja muualla Suomessa on todettu laajoja tartuntaketjuja viime viikkoina.

Yhä nuoremmat saavat rokotteen

Ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä ylittää Essoten alueella 50 prosenttia yli 16-vuotiaista maanantain kuluessa. Pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo, että rokotukset etenevät yhä nuorempiin ikäluokkiin ja kehottaa pitämään silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avataan uusia aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu.

50 henkilön yleisötilaisuudet sallitaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti vappuaattona, että maanantaista lähtien 50 henkilön yleisötilaisuudet sallitaan. Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset sisätiloissa sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on edelleen kielletty.

Tapahtumien turvallisuus tulee varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta. Yli 50 henkilön tilaisuuksiakin on mahdollista järjestää, jos tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja, rajattavissa olevia alueita. Alueiden välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.