Äitienpäivän kunniamerkki kolmelle eteläsavolaiselle perheenäidille

Merkkien luovutustilaisuus on marraskuussa Lapsen oikeuksien päivänä.

Tämän vuoden äitienpäivänä 29 äitiä saa kunniamerkin arvokkaasta työstään lasten ja perheiden hyväksi.

Etelä-Savossa kunniamerkin saavat Jaana Kankkunen Sulkavalta, Silja Pajunen Juvalta ja Riitta Sopanen Puumalasta.

Palkitsija on Tasavallan presidentti. Perinteistä kunniamerkkien luovutustilaisuutta ei tänäkään vuonna voida äitienpäivänä järjestää koronavirustilanteen vuoksi. Saajille on tiedotettu huomionosoituksesta henkilökohtaisesti.

Sekä vuoden 2021 että vuoden 2020 kunniamerkit luovutetaan näillä näkymin Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämissä alueellisissa tilaisuuksissa Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Äitienpäivän kunniamerkit jaetaan tänä vuonna 75. kerran, tiedottaa aluehallintovirasto.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemmin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Aloitteen tekijänä kunniamerkin hakemiselle voivat olla omaiset, tuttavat tai naapurit, mutta esityksen tekijänä tulee olla viranomainen, järjestö tai muu yhteisö.

Ehdotukset äitienpäiväkunniamerkin saajista tehdään vuosittain marraskuun alkupuolella aluehallintovirastoille, jotka lähettävät ne käsiteltäviksi sosiaali- ja terveysministeriöön. Ministeri esittää osan ehdotuksista Ritarikunnille.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka