Essote avaa perjantaina koronarokotusten ajanvarauksen vuonna 1976 ja sitä ennen syntyneille – Kaksi uutta tartuntaa löydetty

Uusia laajoja karanteeneja ei ole määrätty

Puolet yli 16-vuotiaista on jo rokotettu Essoten alueella. Arkisto/Keskisuomalainen

Mikko Kontti

Koronarokotukset ovat edenneet kovaa vauhtia Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän eli Essoten alueella.

Perjantaina puolen päivän aikaan avataan koronarokotusten ajanvaraus vuonna 1976 ja sitä ennen syntyneille, tiedottaa Essote.

Myös riskiryhmien rokotukset jatkuvat. Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo, että suurimmassa riskissä olevat on kohta kattavasti rokotettu.

Alueella noin 52,3 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Ensimmäisen rokotteen on saanut 42 300 henkilöä.

Toisellakin annoksella käyneitä on 5 700.

Essoten alueella on todettu kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta. Ne on löydetty Mikkelistä ja Puumalasta. Löytyneiden tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella, eivätkä kyseiset kaksi tartuntaa aiheuta laajoja karanteeneja.

Samasta pullosta useammalle

Essotessa rokotteita on pystytty antamaan monia muita alueita enemmän. Tästä koronalääkärit kiittelevät Essoten farmaseutteja ja näiden tarkkuutta.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo sairaala-apteekin henkilöstön tehneen yhdessä sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien kanssa valtavan hyvää työtä:

– Rokotteita on saatu pulloista useita kymmeniä prosentteja enemmän kuin mitä virallisesti meille on tullut, kehuu Gärdström tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka