Ei-kiireellisiin, mutta lääkärin hoitoa vaativiin vaivoihin voi nyt kysyä neuvoa digilääkäriltä – Essote ostaa palvelun Mehiläiseltä

Lääkärin saa kiinni chatissa joka päivä kello 6–24.

Essote aloitti etälääkäripalveluiden tarjoamisen tänään torstaina puolilta päivin. Palveluun pääsee Essoten verkkosivujen tai chatin sekä palvelun tarjoavan Mehiläisen verkkosivujen tai puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen kautta. Tiina Mutila

Tiina Kukkonen

Essoten alueen asukkaat voivat torstaista alkaen kääntyä ei-kiireellisissä, mutta lääkärin hoitoa vaativissa asioissaan digilääkärin puoleen. Yhteyden lääkäriin saa chatin kautta päivittäin kello 6–24.

Essote ottaa digilääkäripalvelun käyttöön osana Etelä-Savon soteuudistukseen valmistautumista, kerrotaan Etelä-Savon hyvinvointialueen tiedotteessa.

Digilääkäripalvelu hankitaan yksityiseltä palveluntarjoajalta, Mehiläinen Oy:ltä kokeilujakson ajan.

Yksityisen palveluntarjoajan valintaa perustellaan sillä, että palveluntarjoajalla on olemassa valmiit palvelumallit ja resurssit päivystystyyppiseen chat-lääkäripalveluun. Sillä on 150 lääkäriä vastaamassa yhteydenottoihin ja vasteaika on keskimäärin kaksi minuuttia.

Yksi vastaus lääkäripulaan

Digilääkäripalvelun avulla pyritään vastaamaan Etelä-Savon lääkäripulaan, vapautetaan aikaa fyysistä vastaanottoa tarvitseville asiakkaille sekä vähennetään ruuhkaa päivystyksessä.

Etänä tapahtuvalla lääkäripalvelulla sekä muilla sähköisen asioinnin palveluilla pyritään myös parantamaan palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä hillitsemään kustannusten kasvua.

Jatkon osalta pohditaan eri vaihtoehtoja. Esillä on myös niin sanottu hybridimalli, jossa palvelut tuotetaan osittain itse.

Paula Pusenius

Torstaina 6. toukokuuta kello 12 alkaneen ja vuoden loppuun saakka kestävän kokeilun tavoitteena on selvittää digilääkäripalvelun käyttöä ja vaikutusta Etelä-Savon alueella.

Palvelua on tarkoitus laajentaa koko tulevan hyvinvointialueen käyttöön mikäli se saadun kokemusten perusteella näyttää toimivan.

– Jatkon osalta pohditaan eri vaihtoehtoja. Esillä on myös niin sanottu hybridimalli, jossa palvelut tuotetaan osittain itse, kertoo rakenneuudistuksen hankepäällikkö Paula Pusenius Etelä-Savon sote-uudistusta suunnittelevasta työryhmästä.

Kokeilu rahoitetaan sote-uudistuksen valtionavustuksella.

Etälääkäri auttaa monenlaisissa vaivoissa

Digilääkärin vastaanotolle pääsee kirjautumalla Omamehiläisen verkkosivuilta tai puhelimeen ladattavan mobiilisovelluksen kautta. Palvelua pääsee käyttämään myös Essoten verkkosivuilta tai chatista.

Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla. Palvelu tunnistaa asiakkaan automaattisesti, ja päästää käyttämään digilääkäripalvelua maksuttomasti, mikäli tämä on Essoten alueen asukas.

Tiedotteessa kerrotaan, että digilääkäripalvelu sopii erityisen hyvin esimerkiksi silmätulehdusten ja muiden silmäoireiden, virtsatietulehdusten ja allergiaoireiden selvittämiseen. Etädiagnoosi on mahdollinen myös iho-oireiden, aknen ja hyönteisenpistojen aiheuttamien reaktioiden tutkimisessa.

Tuki- ja liikuntaelinoireiden selvittäminen voidaan saada alkuun etävastaanotolla. Lisäksi ehkäisyyn ja muihin gynekologisiin asioihin sekä yleiseen neuvontaan liittyvissä asioissa ensimmäinen kontakti voi tapahtua etäyhteyden kautta.

Juttua muokattu 7.5. kello 13.39: Etälääkäri palvelee kello 24:een asti, ei kello 23:een asti., kuten alun perin kerrottiin. Asiasta tiedotti Etelä-Savon hyvinvointialue, ei Essote.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka