Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin kaupunki on päivittänyt koronarajoituksiaan – korkeintaan 50 henkilön ryhmäliikunnat ja tapahtumat sallitaan

Myös yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia saa järjestää, jos yleisölle tarkoitettujen alueiden välissä on selkeä suojavyöhyke.

Mikkelin kaupunki on päivittänyt keskiviikkona koronarajoituksia kaupungin liikuntapaikkojen ja kaupungin tiloissa järjestettävien tapahtumien osalta.

Jatkossa kaupungin sisä- ulkoliikuntapaikoissa voidaan harrastaa liikuntaa korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvavälit ja tilan koko huomioiden, kerrotaan Mikkelin kaupungin tiedotteessa. Pukuhuoneissa on käytössä joka toinen pukukaappi ja saunatiloissa saa olla korkeintaan kuusi henkilöä samanaikaisesti. Urheilukilpailuja ja -turnauksia voidaan järjestää ohjeistuksia noudattaen.

Kaupungin sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää myös korkeintaan 50 henkilön tapahtumia, kun hygienia- kasvomaski- ja turvaväliohjeistukset huomioidaan. Tapahtumiin ei kuitenkaan saa osallistua, jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen on mahdollista, jos katsomolohkojen tai yleisölle tarkoitettujen alueiden välissä on selkeä suojavyöhyke. Lisäksi jokaiseen lohkoon on oltava omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta sekä palvelut, kuten vessat tai tarjoilut.

Uudet rajoitukset koskevat myös päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen järjestämiä juhlia silloin, kun tilaisuuteen osallistuu henkilökunnan, lapsien, oppilaiden ja opiskelijoiden lisäksi muita henkilöitä.

Rajoituksista päätti Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä, joka kokoontui tiistaina. Kaupungin tiedotteen voi lukea täältä.